• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws vlag 10-10-10 curacaoCURAÇAO – Partij PAR viert, herdenkt en zegent de eerste verjaardag van een autonoom Curaçao binnen het Koninkrijk: “De verjaardag is tevens de cyclus Curaçao 10-10-10, die PAR partijleider Emily de Jongh-Elhage een jaar heeft begeleid.” Maandag wordt geklonken op: Curaçao is van ons allen!

In de kathedraal van Pietermaai is de cyclus 10-10-10 vorig jaar begonnen en is de geboorte van het land Curaçao gevierd. Na deze viering is op elke tiende van de maand een dialoog gehouden met het volk over een onderwerp dat betrekking heeft op Curaçao en de ontwikkeling.

Nieuwe visie
Binnenkort geeft de PAR een boekje uit met alle onderwerpen die tijdens de cyclus zijn behandeld. Eén van de conclusies die PAR opmaakt uit alle dialogen van de cyclus Curaçao 10-10-10, is een nieuwe visie voor het welzijn van het volk in het land Curaçao. Het thema waar PAR aan werkt is dan ook: verbinding tussen economie, onderwijs en werk.

Uitnodiging
De PAR nodigt het volk van Curaçao uit om het eenjarig bestaan van het autonome land Curaçao te vieren herdenken en zegenen. Het thema is: Curaçao is van ons allen. Het programma start om 07.00 uur met een officiëel gedeelte met zang van Melania van der Veen, Howard Luckerd en Eldrison Eugenia. De voorzitter van de Raad van Kerken zal de vlag van Curaçao zegenen onder luid getrommel van een brassband. Tijdens het officiële gedeelte houdt ex-premier De Jongh-Verhage een toespraak en wordt er ‘salu ku bolo’ uitgedeeld.

Muzikale viering
Na het officiële gedeelte dat om 07.00 uur begint, start om 09.00 uur de viering onder begeleding van de Curaçaose bands Son CC en Dreams. De viering van één jaar autonoom Curaçao wordt gehouden op de parkeerplaats voor het partijkantoor van de PAR en duurt tot 12.00 uur.

4 reacties op “Curaçao is van ons allen”

 1. Wat is het verschil tussen Curacao en Cuba? Antwoord: Er is geen verschil, ze zijn beide blut!!

 2. @ Baselmans

  “Heer” is teveel van het goeie. Een echte “Heer” heeft meer beschaving en zou een voorbeeld moeten en kunnen zijn.
  Unfortuanately Wiels lacks both!!

 3. Volgens de PS is El hage geen echte YDK.. dus lekker feestvieren!

 4. FOUT!!!

  Korsou ta di nos!!!
  Nos ta yu di korsou!!!
  De enige die dat kennelijk is is heer WIELS!!!!!!
  !