• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is maandag een jaar geleden dat de vlaggen werden gewisseld en Curaçao de titel Land omarmde. De eerste verjaardag gaat niet zomaar voorbij en de regering heeft samen met Kas di Kultura een feestprogramma in elkaar gezet vol kunst, muziek, poëzie en natuurlijk cultuur.

Het thema van de viering van Dia di Kòrsou is Ami Tambe ta Kòrsou (Ik ben ook Curaçao). De viering gaat maandag om 09.00 uur van start met de opening van een tentoonstelling van portretten van premiers in Fort Amsterdam. Alle premiers die de Antillen hebben gekend zijn door Curaçaose schilder Girigorio ‘Papi’ Adriana afgebeeld.

Beeldhouwkunst
Op het Brionplein wordt maandag een bijzondere puzzel in elkaar gezet. Instituto Buena Vista heeft deze week hard gewerkt aan beeldhouwwerk waarin de visie van kinderen en jongeren op Curaçao is uitgebeeld. Kas di Kultura coördineert het project terwijl het Instituto de uitvoering voor haar rekening neemt.

Feest
‘s Avonds is het tijd voor muziek op het Brionplein. Premier Gerrit Schotte nodigt namens de regering het volk van Land Curaçao uit om de eerste verjaardag te vieren. De avond bevat een spiritueel deel door de Raad van Kerken gevolgd door een vaderlandsgezinde boodschap van de premier. De viering wordt afgesloten met muziek, zang en poëzie van Doble R en verschillende gasten.

2 reacties op “Eerste verjaardag van Land Curaçao”

  1. Er is helemaal NIETS te vieren op deze klip.

  2. seriously,

    wat valt er eingelijk te vieren?