• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In verband met Dia di Banda Bou heeft Fundashon Kultural Banda Bou (FKBB) Cedrith Fecunda en Anthony Rock benoemd tot ‘Role Model’ van Banda Bou. De twee blinken uit en zijn een voorbeeld voor de samenleving. Tijdens Dia di Banda Bou werden zij voorgesteld aan Premier Gerrit Schotte.

Elk jaar kiest FKBB enkele mensen uit de regio van Banda Bou die zich hebben weten te onderscheiden als ‘Role model’. Voorwaarden waaraan deze personen moeten voldoen zijn onder meer dat zij afkomstig zijn uit Banda Bou, een groot deel van hun leven gewoond hebben in Banda Bou en dat zij beschikbaar zijn om hun ervaringen en successen te delen met de gemeenschap.

Cedrith Fecunda
Cedrith Fecunda is jaren werkzaam geweest bij DOK Maatschappij. In 1995 raapte hij de moed bij elkaar en kocht een terrein en machines om zijn eigen zaak te starten. Tegenwoordig is hij actief op het gebied van landbouw en veeteelt en heeft grote klanten als ISLA, CUOC, Aqualectra en diverse andere bedrijven. Ook heeft hij cursussen gevolgd om geneeskrachtige planten te herkennen en hoe deze te gebruiken.

Anthony Rock
Anthony Rock komt uit een familie van vijf kinderen. Na de basisschool Soto, is hij naar de LTS en de MTS gegaan. In 1996, nadat hij voor verschillende bedrijven had gewerkt als Aqualectra, Techni Caribe, AIRET Challeur en Ketech Caribe, is het idee ontstaan om een eigen bedrijf te starten. Op dit moment woont Anthony niet in de regio Banda Bou maar bezoekt hij de regio minstens 4 à 5 maal per week.

www.versgeperst.com