• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Theatergroep Vreemd Beest uit Helmond in Nederland, komt eind oktober naar Curaçao met de komische voorstelling ‘Het Testament van de Hond’. Na uitverkochte zalen, wordt ook het Curaçaose publiek getrakteerd op het Braziliaanse toneelstuk over hemel, hel, zonde en barmhartigheid.

Vriendschap en vertrouwen, geloof en twijfel, list en bedrog, hemel en hel, de macht van geld, zonde en barmhartigheid, zijn de ingrediënten voor dit toneelstuk. De komedie werd in 1959 door de Braziliaan Ariano Suassuna geschreven en is verrassend actueel.

Het Testament van de Hond
De bakkersvrouw wil haar stervende hond door de pastoor laten zegenen, maar de pastoor is bang voor het oordeel van de bisschop. Iedereen bemoeit zich ermee en er ontstaat een intrige waar ze in soapland nog wat van kunnen leren. De bakkersknecht John Grilo geniet van de chaos en ziet zijn kans schoon om zowel de kerk als het bakkersechtpaar een loer te draaien. Dat lijkt hem goed af te gaan totdat de bandiet Severino ten tonele verschijnt…

Vreemd Beest
Vreemd Beest is een toneelgroep met gevorderde toneelspelers die sinds 1992 vele toneelstukken op de planken heeft gezet en sinds 1995 onderdeel is van de Helmondse stichting Annatheater. In het kader van een culturele uitwisseling wordt de voorstelling eind oktober drie maal opgevoerd in Theater Luna Blou.

1 reactie op “Vreemd Beest op Curaçao”

  1. Mooie reclame voor dit toneelstuk in Luna Blou. Ik zal zorgen dat ik er ook bij ben. Ik hoop dat de zaal gezellig vol zal zitten. Op YouTube ook een mooie trailer gezien van dit bijzonder theaterspektakel.