• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kinderen gaan samen de toekomst in. Onderling hebben ze een grote saamhorigheid, die in de volwassenwereld soms ver te zoeken is. 250 leerlingen van Klein College hielden voor het project ‘Een school voor een school, kinderen voor kinderen’ een voedsel inzamelactie.

De inzamelactie is de eerste fase van het project ‘Een school voor een school, kinderen voor kinderen’ en vindt iedere derde week van de maand plaats. Het project is een initiatief van Kim Russel, docent van groep 5 op Klein College. In de vijftien klassen hangen verschillende voedselkaarten, zodat de kinderen weten wat ze mee mogen nemen. Het voedsel wordt verzameld in kratten, gedoneerd door Albert Heijn en op vrijdag worden de kratten opgehaald door Stichting Uniek Curaçao en naar Kolegio Dodo Palm gebracht. Daar wordt het voedsel verdeeld onder de kinderen en meegenomen naar huis.

Betrokken
Door zelf mee te werken aan het project, voelen de kinderen zich betrokken en kunnen ze meer vorm geven aan het project. De stichting gaat het komend jaar verder met het project door middel van inzamelacties, donaties en gezamenlijke activiteiten waarbij kinderen van verschillende scholen elkaar leren kennen. Het project is geschikt voor alle scholen en bedrijven op Curaçao. Als je met je school of bedrijf wilt deelnemen aan het project, kun je contact opnemen met Stichting Uniek Curaçao via uniekcur@cura.net of via telefoonnummer 462-6632 en 462-8989.

 

www.versgeperst.com