• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De feestelijke opening van Siman di Kultura vond zaterdag plaats op het Brionplein. Veel enthousiaste cultuurliefhebbers kwamen genieten van de veelzijdige shows. Tijdens Siman di Kultura staat alles op het eiland in het teken van cultuur. Junior Tecla sloot de avond af met zijn nieuwe band Turtuga.

Dit jaar draait de Siman di Kultura om het buurt-en familieleven. Volgens de organisatie Kas di Kultura vormen families met kennis en waardering van onze cultuur de ruggegraat van een positieve gemeenschap. Tijdens de opening waren er verschillende shows te zien en de avond stond in het teken van dans, muziek en toneel. Junior Tecla sloot de avond af met een spetterend optreden samen met zijn nieuwe band Turtuga.

Cultuur
Zondag werd in de galerie van de Kas di Kultura de expositie Stamboom geopend. Verschillende families hebben samen met medewerkers van Kas de Kultura hun stamboom in kaart gebracht en deze verwerkt in de expositie. Gisteren namen verschillende wijken in Banda Ariba het tegen elkaar op, op gebied van dans, theater, toneel, handvaardigheid en literatuur.

Meer activiteiten
Vandaag zullen de buurten in Banda Bou met elkaar concurreren tussen 18.30 en 21.00 uur in Barber en morgen volgt Zone Mei Mei. Tussen 18.00 en 21.00 uur zetten wijken hun beste beentje voor op het Wilhelminaplein en Plaza Hotel. De cultuurweek wordt zaterdag in stijl afgesloten in Hofi Poporoyer.

www.versgeperst.com