• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het maritieme spektakel dat gisteren plaatsvond op Bonaire heeft veel bezoekers getrokken. Tussen de 5000 en 6000 bezoekers genoten in hartje Kralendijk van de Bonaire Maritime Day. “Het was een groot succes”, vertelt Glenn Thodé, gezaghebber van Bonaire enthousiast.

“Het is belangrijk om aan de bevolking van Bonaire te laten zien dat er goed wordt samengewerkt op het gebied van veiligheid”, aldus Thodé. Een bezoeker noemt het zelfs een traktatie voor Bonaire. De dag werd verzorgd door Defensie, Kustwacht Caribisch gebied en het eilandgebied Bonaire.

Opening
De Maritime Day werd geopend met het luiden van de scheepshorens. Ook werd er een spetterende show gegeven die verzorgd werd door de Kustwacht helikopter AS355 en kustwachtvliegtuig DASH 8, gevolgd door een ‘sail past’ van de deelnemende maritieme organisaties.

Indruk
Ook voor de hindernis -en schietbaan stonden lange rijen. De demonstraties van de Boston Whalers, de mariniers en de Superrhib, maakte grote indruk op de bezoekers. Zij deden hun best de snelle vaarbewegingen vast te leggen.

Traktatie
“Dit is een traktatie voor de mensen op Bonaire”, reageert één van de bezoekers, terwijl hij met zijn vrouw de demonstratie van de kustwachthelikopter bekijkt. Ook onder de toeristen viel het evenement in de smaak. Twee Amerikaanse toeristen vertellen enthousiast: “This is great!”

Door: Koninklijke Marine

www.versgeperst.com