• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kunstenares Liesbeth Labeur stond de afgelopen drie maanden op het gastprogramma van Insitituto Buena Bista (IBB). Woensdagavond vindt de afsluiting van de residentie van Labeur plaats. In de Capriles Kliniek kun je haar tekeningen en schilderijen bezichtigen.

De kunstenares woonde tien jaar van haar jeugd op Curaçao en groeide op als Shellkind. Haar nieuwe boek gaat over de nadagen van Shell op Curaçao. “Soms passen werelden mooi bij elkaar en soms lijkt het te wringen. Maar in mijn hoofd en hart past het altijd en anders zoek ik daarnaar in mijn werk”, vertelt ze.

Muurbeschildering
Naast het veldonderzoek dat Labeur deed voor haar striproman, dat eind dit jaar uitkomt, heeft de kunstenares ook een ‘Monument voor Shell’ opgericht. Samen met cursisten van het IBB werd er een muurschildering gemaakt op een gevel in Otrobanda. In Otrobanda zijn meer belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis op muren geverfd, zoals de opstand van 1969.

Eindpresentatie
Met veel enthousiasme zijn 27 studenten van het IBB aan een nieuw cursusjaar begonnen. Op dit moment zijn ze bezig met het maken van het boek samen met Labeur. Tijdens de eindpresentatie woensdagavond zullen de studenten hun werk presenteren. Vanaf 18.00 uur zijn zowel de studenten als het werk van Labeur te zien in Klinika Capriles. De toegang is gratis. Voor meer informatie bezoek de website.

www.versgeperst.com