• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wie vandaag door hartje Kralendijk loopt, waant zich even in de wereld van de Kustwacht en Defensie. De Bonaire Maritime Day is namelijk in volle gang. Een maritiem spektakel georganiseerd door Bonaire, Defensie en de Kustwacht Caribisch Gebied.

Er is vandaag voor jong en oud van alles te beleven. Wie altijd al eens aan het roer van een groot schip heeft willen staan, kan dat doen aan boord van Hr.Ms. Pelikaan of de cutter Panter. Bezoekers kunnen ook een tochtje maken met de Boston Whaler of de spectaculaire demonstraties van de Boston Whalers en Superrhibs bekijken vanaf de Noordpier.

Vliegshows
Maar ook in de lucht is er van alles te zien. Een kustwacht- en marinehelikopter geven vliegshows en laten zien waar zij goed in zijn: het redden van drenkelingen en het bestrijden van illegale praktijken op zee. Voor de waaghalzen zijn er verschillende activiteiten. In een geblindeerde omgeving is te ervaren hoe het is om met speciale militaire nachtkijkers te werken. Sportievelingen kunnen hun militaire ‘skills’ laten zien op de hindernis- of schietbaan. De Bonaire Maritime Day duurt tot 17.00 uur.

1 reactie op “Bonaire Maritime Day pakt groots uit”

  1. Nederland is alvast aan het kijken of het mogelijk is om de hele marine en landmacht te verplaatsen van Curacao naar Bonaire. Uiteraard kunnen ze dat niet in het nieuws brengen. Hoe kunnen ze toch onopgemerkt onderzoeken of zo’n verschuiving mogelijk is? Natuurlijk ze organiseren een Bonaire Maritime Day. We zijn op Curacao echt niet op ons achtrhoofd gevallen hoor!