• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Eén week staat alles op het eiland in het teken van cultuur.  Cultuur van vroeger, vandaag en morgen voeren de boventoon en in verschillende hoeken van het eiland worden activiteiten georganiseerd om de cultuur te ‘vieren’. Dit weekend wordt het startsein gegeven voor Siman di Kultura 2011.
Dit jaar draait de Siman di Kultura om het buurt-en familieleven. Volgens organisatie Kas di Kultura vormen families met kennis en waardering van onze cultuur de ruggegraat van een positieve gemeenschap. Zaterdag gaat de Siman Di Kultura van start op het Brionplein en gedurende de hele week worden er door wijken verschillende activiteiten georganiseerd.

Zaterdag
Kas di Kultura zelf zorgt zaterdagavond van 19.00 tot 22.00 uur voor een feestelijke opening op het Brionplein. Muzikant Junior Tecla geeft samen met zijn band Turtuga het startsein voor de cultuurweek.

Zondag
Zondag wordt in de galerie van de Kas di Kultura de expositie Stamboom geopend. Verschillende families hebben samen met medewerkers van Kas de Kultura hun stamboom in kaart gebracht en deze verwerkt in de expositie. De expositie wordt zondag van 10.00 tot 13.00 uur geopend en is te zien tot en met 30 september.

Maandag
Verschillende wijken zullen het volgende week tegen elkaar opnemen op het gebied van dans, theater, toneel, handvaardigheid en literatuur. Maandag barst de strijd los in Buurthuis Montana. Hier zullen tussen 15.00 en 21.00 uur wijken in Banda Ariba de strijd met elkaar aangaan.

Dinsdag en woensdag
Dinsdag tussen 18.30 en 21.00 uur concurreren buurten in Banda Bou met elkaar in Barber en woensdag volgt Zone Mei Mei. Tussen 18.00 en 21.00 uur zetten wijken hun beste beetje voor op het Wilhelminaplein en Plaza Hotel.

Meer activiteiten
De cultuurweek wordt volgende week zaterdag in stijl afgesloten in Hofi Poporoyer. Het uitgebreide programma dat in samenwerking met de buurten is gevormd is nog in de maak. Naar verwachting is het programma morgen in een boekje verkrijgbaar bij Kas di Kultura en zal het verspreid worden op het eiland.

www.versgeperst.com