• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twintig werkzoekenden ontvingen zaterdag hun certificaat voor het project ‘Traha dam warda awa’. De cursisten hebben in drie weken tijd geleerd over de geheimen van het planten, de principes van gezonde voeding, de apotheek in je eigen tuin en het belang van sociale vaardigheden in het dagelijks leven.

De uitreiking van de certificaten vond zaterdag plaats bij Credit Union San Pedro. Na een 60-uur durende cursus in Buurthuis Dokterstuin hebben de cursisten onder andere geleerd hun sociale vaardigheden te verbeteren en onafhankelijk te zijn. De bedoeling van de cursus is dat de werklozen zelf aan de slag kunnen door bijvoorbeeld fruit uit de eigen tuin te verkopen. Ook hebben ze geleerd welke voedingsproducten gezond zijn.

Doel
Het belangrijkste doel van de cursus was om de leerlingen bij te brengen hoe zij voor zichzelf en eigen eten kunnen zorgen. Ook sociale vaardigheden zijn hen bijgebracht en het onafhankelijk worden van de overheid en de rest van de mensen. De cursisten krijgen nog een keer in de maand bezoek van de docent om te kijken hoe de ontwikkelingen zijn in wat ze doen.

Natuur
“Er zijn verschillende manieren om vruchten en platen te gebruiken of voor te bereiden om te eten of verkopen”, vertelt Gassan Dannawi, adviseur bij het ministerie van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn. “Je kunt veel uit de natuur halen. Er zijn medicijnen die gemaakt worden van bladeren die je zelfs in je eigen tuin kunt vinden.”

www.versgeperst.com