• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De makers van de internationale speelfilm ‘Tula. The Revolt’, die gaat over de grote slavenopstand op Curaçao, blijven zoeken naar financiën. De film geeft aandelen uit om de financiering rond te krijgen. Vanaf vrijdag zullen de aandelen verkrijgbaar zijn via Tula The Movie Rights BV.

De BV beheert de rechten van de film en zet tevens de financiering van de productie op poten. Hiermee is een budget van ruim tien miljoen dollar gemoeid.

Script
Producenten Jeroen Leinders en Dolph van Stapele zijn al twee jaar bezig met de ontwikkeling van de film. Voor de historische juistheid van het script werd gebruik gemaakt van de expertise van Pachego Domacasse en Charles Do Rego. Domacasse zette in de jaren ’70 van de vorige eeuw het eerste toneelstuk over Tula op de planken en Do Rego is mede auteur van het boek ‘Slavery and resistance in Curacao.’

Amerika
Naar verwachting zal de film in de loop van 2012 in productie worden genomen. De film moet uitkomen in 2013, precies 150 jaar na de Nederlandse afschaffing van de slavernij. De film zal niet alleen op Curaçao en in Nederland worden uitgebracht. Ook Amerika toonde belangstelling, omdat doorvoerhavens als Curaçao belangrijk waren in het transport van slaven naar de nieuwe wereld. Op dit moment worden de distributie onderhandelingen met partijen in de VS gevoerd.

5 reacties op “Speelfilm Tula geeft aandelen uit”

  1. Aandelen kopen prima idee voor diegenen die belangstelling hebben. Waarom moeten wij gek zijn om die aandelen te kopen. Juist prima idee. Waar kan ik een paar aandelen kopen. Ik wil Curacaoenaar ook wat speculeren toch of mag dat weer niet.In Hollywood hebben ze in het verleden toch mooie films gemaakt over de slavernij. Kijk naar Kunta KInte en Shaka Zulu prachtige films over de slavernij en zo zijn er nog een paar.

  2. Aandelen kopen, ta kens bosonan ta ? Zoiets komt overeen met water naar de zee dragen.

  3. Of het nou uit de lengte of uit de breedte komt, de rekening wordt aan de Curacaosche bevolking gepresenteerd. Het eerste miljoen is al door Hakim toegezegd. Ja, we moeten wat overhebben voor onze “cultura” toch. Ja kindjes in Banda Abou, Seru Fortuna etc. trekken jullie je broekriem (als je al een broekriem en/of broek hebt) nog maar wat aan want Tula gaat nu even voor.

  4. Churandi: Ze kunnen beter vragen aan Jamaloodin halfbroer van Dos Santos die meer dan 40 miljoen op een rekening heeft staan. Moet toch ook van zijn zwart geld af?

  5. Misschien hebben Wiels en Asjes nog een paar miljoen in de binnenzak, gezien de berichten is dat zeer waarschijnlijk!!!