• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor wie of wat heb je veel liefde? En wat is het moedigste dat je ooit in je leven hebt gedaan? Leerlingen van Instituto Buena Bista (IBB) kregen de opdracht om in het kader van Plein Air Art twee muren te beschilderen met de thema’s liefde en moed. De beschildering is te zien bij de Mega Pier.

De leerlingen en (ex)patienten van Capriles kliniek begonnen op 2 september met het beschilderen van de muur. Zonder schetsen of richtlijnen zijn ze creatief aan de slag gegaan. Ze werden in twee groepen verdeeld met iedere groep een eigen thema.

Moed 
De leerlingen werden bij de ‘moedige’ muur begeleid door kunstenaars David Bade en Jeroen Singer. Voor de leerlingen had het woord ‘moed’ uiteenlopende betekenissen. Voor de een is het overwinnen van hoogtevrees, een kakkerlak dood maken of in de spotlight staan heel moedig en de ander vindt het moeilijk moed te verzamelen om iemand om hulp te vragen.

Liefde 
De liefdesmuur werd begeleid door Tirzo Martha en kunstenares Liesbeth Labeur. De beschildering moest voor de leerlingen een belangrijk persoon zijn. Voor de meeste leerlingen was dit een familielid. Elke leerling kreeg zijn of haar eigen ruimte op de muur om zijn creativiteit los te laten.

Kunstwerk
De kinderen hebben geïmproviseerd en samen voor twee kunstwerken gezorgd. Met hulp van de ervaren kunstenaars, die zorgde voor de ‘finishing touch’, werden de verschillende ideeën samengebracht tot een eenheid. “Dit project maakte me echt gelukkig en ik verheug me heel erg op de komende twee jaar bij het IBB. Ik heb het gevoel dat het een geweldige tijd gaat worden”, vertelt een enthousiaste leerling.

www.versgeperst.com