• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

McDonalds CuracaoCURAÇAO – McDonald’s viert vandaag zijn veertigste verjaardag in Nederland. De op Curaçao geboren sprinter Jerry Joseph is tegenwoordig restaurantmanager bij de fastfoodketen. Een uit de hand gelopen weddenschap zorgde voor het begin van zijn succesvolle loopbaan bij McDonald’s. 

Joseph moest tien jaar geleden, omdat hij een kaartspel verloor, als opdracht solliciteren bij McDonald’s. De toen 19-jarige sprinter  rondde die interne opleiding succesvol af en maakte, behoorlijk onverwacht, carrière binnen McDonald’s. Wat begon als een grap, eindigde bloedserieus.

Trots
Helemaal onderaan de ladder begon de sprinter  als hamburgerbakker in Amsterdam. Vorige maand maakte hij opnieuw promotie en leidt nu een filiaal in Bodegraven. “Dit is een hele mooie functie, waar ik hard voor heb gewerkt en ontzettend trots op ben”, vertelt Joseph vrolijk. “Het beeld ontstaat weleens dat McDonald’s-medewerkers alleen hamburgers bakken, maar dat is absoluut niet waar.”

Flexibiliteit
Een van de grote voordelen van zijn werkgever vindt hij de flexibiliteit. Joseph is namelijk vaak in het buitenland om mee te doen aan internationale atletiekwedstrijden: Amerika, Jamaica, Barbados, Australië, overal liep hij hard. Zijn specialiteit is de 100 meter. Door een blessure miste hij de Olympische Spelen van 2008. “In januari vlieg ik naar Amerika in de hoop mij te kwalificeren voor het wereldkampioenschap indoor atletiek in Turkije. Als ik niet geblesseerd raak en vormbehoud toon, sta ik volgende zomer op de spelen in Londen.”

 

www.versgeperst.com