• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Help elkaar, help Curaçao, zo luidt de boodschap van Stichting Hulp aan Curaçao. Er worden steeds meer fondsen ter beschikking gesteld en de voedselhulp op Curaçao stijgt, maar de armoede neemt niet af. Zo’n vierhonderd gezinnen krijgen maandelijks een voedselpakket.

Stichting Hulp aan Curaçao verzorgt onder andere voedselpakketten voor hulpbehoevende gezinnen en vers fruit voor deelnemers aan een project voor naschoolse opvang. “Je kunt datgene weggeven wat je hebt ontvangen”, vertelt Egbert Vos, voorzitter van de stichting. Daarom geven zij weg wat ze ter beschikking hebben.

Ondersteuning
Stichting Hulp aan Curaçao zorgt voor voedselpakketten die via maatschappelijke organisaties bij de gezinnen terecht komen. “Wij ondersteunen de organisaties en hopen dat zij de gezinnen verder kunnen helpen”, aldus Vos. De stichting heeft er bewust voor gekozen niet rechtstreeks in contact te staan met de gezinnen, om meer te stimuleren dat de gezinnen in contact te komen met de juiste opgeleide mensen.

Problematiek
Volgens de website van de stichting telt Curaçao op dit moment een sociale onderklasse van zo’n 25.000 mensen. “Dat lijkt niet veel, maar op een bevolking van 130.000 is dat ongeveer 20 procent. Dit probleem uit zich bijvoorbeeld in de handel in drugs, werkloosheid, alleenstaande tienermoeders en dropouts.”

3 reacties op “‘Yuda otro, yuda Korsou’”

  1. @wansito, Kennis is macht.. dus waarom de heute op te leiden zodat ze een eigen mening krijgen, gaan nadenken, niet meer zo klakkeloos alles overnemen wat politici zeggen.. dus als de arme mensen kennis krijgen dan kunnen de politici niet meer de schatkist leegroven en beweren dat dat de schuld is van Nederland.

  2. Ik lees allen maar van GELD, what abouth edukatie… Je geeft mensen geen VIS om te eten zonder dat DEZE mensen leren HOE OM TE GAAN met het vis gehalte/ behoud / en te vissen!!!!! Er moet nog meer gebeuren. Meer algemeen ontwikkeling is OOK een gedeelte hiervan….. Armoede blijft bestaan als gepriviligeerde LEIDERS zich alles blijven toeeigenen zonder de bevolking iets te GUNNEN!!!!!!!!! Je leer iemand om gaan met wat dan ook en het wordt morgen geen probleem met die persoon, maar als die persoon vandaag van JOU een dikke boterham krijgt zonder te leren hoe JIJ er voor gewerkt hebt……. Dat krijg JE zulke situaties zoals het in DE HELE WERELD GAANDE IS EN BLIJFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Tja nu hebben we een ‘sociale’ regering en de armoede neemt alleen maar toe.. tur tur he! en serka di bo!