• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curazaito is een buurt in Venezuela waarvan de naam is afgeleid van ons eiland Curaçao. Hoe komt deze wijk aan zijn naam en wat is de relatie van Curaçaoënaars met deze buurt? Fundashon Stripan organiseert vanavond een informatieavond over dit stukje verborgen geschiedenis.

1795 was niet alleen voor Tula een belangrijk jaar, ook de Curaçaoënaar Jose Caridad Gonzalez zorgde voor een grote opstand. Op 10 mei 1795 leidde hij de slavenopstand in Venezuela. Vanavond wordt er verteld over de strijd van Gonzalez en de oorsprong van de buurt Curazaito in het Venezolaanse plaatsje Coro.

Uitwisseling
De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het project ‘Uitwisseling Coro – Curaçao’, een initiatief van Fundashon Stripan, dat is gestart op 10 mei 2011 en loopt tot 10 mei 2012. Het doel van de avond is het volk van Curaçao de gelegenheid te bieden om iets meer te weten te komen over de geschiedenis. Een deel van de geschiedenis dat weinig wordt verteld.

Gratis entree
De informatieavond begint vanavond om 19.00 uur in het buurtcentrum Janwé en is voor iedereen die geïnteresseerd is gratis. Tijdens de bijeenkomst wordt er gesproken door kroniekschrijver uit de buurt Curazaito Mario Aular Chirinos en antropoloog Jose Millet Batista van het Cultureel instituut van de Staat Falcon. Moderator voor de avond is voorzitter van Fundashon Stripan Rene Rosalia. Het project wordt gesponsord door Isla NV (PDVSA Kòrsou).

2 reacties op “Geschiedenisles in Janwé”

  1. en dat voor een stripboek

  2. ” . .voorzitter van Fundashon Stripan Rene Rosalia. Het project wordt gesponsord door Isla NV (PDVSA Kòrsou)..”
    Zo zie je weer van waar naar waar het geld rolt op Curacao. Meneer Rosalia accepteert geld van een maatschappij die zijn eigen volk uitmoord. Wat een integere man is dat ook.