• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ‘I love Curaçao clean’ campagne ging  maandag in de omgeving van Montaña van start. Het startsignaal werd gegeven door Minister Jacinta Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) en Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling). 

Tijdens de campagne zullen de buurten worden schoongemaakt en de kustwacht zal overtredingen van milieuregels vermelden. De Gezondheidsbus zal ook in de buurt zijn om de inwoners informatie te geven over het schoonmaakproject. Op 7 oktober eindigt het project in de omgeving van Ronde Klip-Abrahamz.

Klachten
Bewoners kunnen in de campagnetijd hun klachten doorgeven aan de instantie. Ook zullen er medewerkers van G&GZ (vroeger GGD) in de buurten aanwezig zijn om zich bezig te houden met hygiëne en het bestrijden van muskiethaarden.

Afval
De gemeenschap wordt opgeroepen om goed gebruik te maken van deze gelegenheid om alle rommel op straat te zetten. Bewoners hebben de mogelijkheid om afval in de bakken te gooien die in de omgeving worden geplaatst of het buiten het erf te zetten. Het afval zal daar worden opgehaald.

Samenwerking
In korte tijd heeft Minister Constancia verschillende organisaties samengebracht die zich op een bepaalde manier bezighouden met milieu. Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur, SELIKOR, CTB, Kustwacht, X- Team, Milieuraad en de Fundashon Kòrsou Limpi i Bunita werken nu mee aan het project.

 

4 reacties op “‘I love Curaçao clean’”

 1. Bedoelen ze eigenlijk “Curaçao drugs vrij”?

 2. De ene na de andere schoonmaakaktie, als je achterom kijkt ligt er weer vuil. Het is en blijft dweilen met de kraan open, sociale controle, lubida, alleen 24uur 7 dagen per week en ik bedoel dan iedere week controle met zware sancties kan de mentaliteit misschien veranderen. Wij blijven gewoon ons eigen nest bevuilen en zijn net varkens die in hun eigen uitwerpselen het beste gedijen.

 3. Hoe meer schoonmaakacties hoe beter!

 4. Hahahahaha laat me niet lachen, even de zakken op orde brengen:
  Op de kustwacht en de CTB na, zijn alle andere betrokken instancies de zelfde instancies die dit probleem (afval) ieder jaar niet aan kunnen door gebrek aan motivering, goede ideen, kennis enz.
  De milieuraad schiet zijn doel te kort, het is een grote poppenkast waar alleen eens per jaar een paar bomen worden geplant. Verder doen ze niets. Zekker niet als advies orgaan van de regering.

  Selikor is gewoon een transport bedrijf van a naar b, hun geloofwaardigheid als afval verwerkers is nul. Waarom zou de regering anders nu containers van ATCO gebruiken in plaats van van Selikor in Montaña?. Verder heeft Selikor iedere maand een grofafval inzameling in een bepalde buurt, maar nooit zijn ze aanwezig op de dagen die zij zelf aangeven. Verder zijn ze telefonisch nooit of slecht bereikbaar. Bijna alle vrachtwagens van Selikor stuiten te veel CO2 uit en moesten al lang vervangen worden.

  De X team is het vrijwilligers slavenpartijtje van de FKLB, de FKLB heeft een gebrek aan motivering en financien en komt zijn/haar afspraken nauwelijks of nooit na. Vraag maar rond. Trouwens FKLB is een stichting onder Selikor, hoe kan je daar in geloven?.

  En dan heb je nog het ministerie van gezondheid en milieu, die wordt geleid door een mens zonder kennis van milieu of gezondheid en die ver tekort schiet voor alles wat nodig is op het gebied van milieu.

  Dit is niet meer dan een “ruim je tuin is op” aktie. Zekker geen milieuaktie, anders zou je de raffinaderij moeten sluiten, mocht je serieus genomen willen worden. Wil je echt opruimen ga dan iets doen aan de riolering, iedereen begraft zijn eigen stront onder de vloer.

  Het is tijd om mensen hard aan te pakken, mensen met afval volgen, boetes uitdelen, mensen eigen troep laten opruimen, tokos sluiten die het neetjes houden buiten, strand tenten dwingen om hun afval te scheiden, verbieden van plastic zakken, enz.

  Wat moet Hakim daar eigenlijk?, heeft hij niets beters te doen?, waar blijft de verlaging van de prijs op groente en fruit?.
  YWN