• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lezen is niet alleen leerzaam, maar kan ook heel leuk zijn. Stichting NANA wil kinderen stimuleren meer te gaan lezen en organiseert daarom van eind in oktober tot half november de 57e Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2011 staat in het teken van superhelden.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er op heel Curaçao allerlei activiteiten rond het kinderboek. Bibliotheken, het onderwijs, boekhandels en culturele centra haken hierop in. De activiteiten zullen nog bekend worden gemaakt.

Tula
Heldenmoed en dapper durven zijn staat dit jaar centraal in de kinderboekenweek. Veel kinderboeken zijn gebaseerd op historische feiten, bijvoorbeeld de vrijheidsstrijd onder leiding van Tula. Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer maken het Kinderboekenweekgeschenk.

Centrale Bank
De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten steunen samen met Martijn Trading (Curaçao) B.V. dit doel en daarom schenken zij 100 kinderboeken aan het onderwijs. De boeken zullen door stichting NANA verdeeld worden over verschillende scholen.

Sponsors
Stichting NANA en uitgeverij Caribpublishing zijn nog op zoek naar sponsoren om zoveel mogelijk kinderen een boek over Tula cadeau te kunnen doen. Door dit boek leren kinderen over een belangrijk gedeelte uit de geschiedenis van Curaçao en worden ze tegenlijkertijd gestimuleerd om te gaan lezen.

www.versgeperst.com