• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na een indrukwekkende eerste avond, zorgde ook de tweede avond voor kippenvel en bewondering. Terwijl Juan Luis Guerra en Stevie Wonder een muzikaal hoogstandje neerzetten, zorgden onder anderen Dionne Warwick en Rubén Blades op de andere podia voor een geweldig optreden.

Roberto Fonseca en Chucho Valdés & Afro Cuban Messengers hadden de eer de avond te beginnen. Ondanks dat hun energieke jazzklanken het festivalterrein vulden, verplaatste een groot deel van menigte zich al op tijd naar de mainstage in afwachting van Latin-koning Juan Luis Guerra. Vanaf de eerste minuut was de toon gezet. Vrolijke merengue werd afgewisseld door romantische bachata terwijl het publiek elk nummer uit volle borst meezong en danste.

Schermen
Na Juan Louis Guerra was de keus moeilijk: Dionne Warwick of Rubén Blades. Bij beide podia was het dan ook goed gevuld met toeschouwers en tijdens de optredens werd er enthousiast gedanst. Ook een groot aantal mensen besloot bij de mainstage te blijven staan. In afwachting van legende Stevie Wonder werden daar op grote schermen de shows van de andere artiesten uitgezonden zodat niemand iets hoefde te missen.

Stevie Wonder
Het lange wachten werd beloond: twee avonden met de grootste lokale en internationale artiesten werden afgesloten door niemand minder dan Stevie Wonder. De muzikant werd welkom geheten door het publiek dat massaal ‘I just called to say I love you’ begon te zingen en hiermee zijn show inleidde. Niet alleen Stevie zorgde voor de afsluiting van het NSJ: hij kreeg bijval van Dionne Warwick en Earth, Wind & Fire zanger Philip Bailey.

Onvergetelijk
Als klap op de vuurpijl kon het publiek kennismaken met de zoon van de Stevie Wonder die tijdens het optreden zijn verjaardag vierde en voor de gelegenheid zijn muzikaliteit liet zien op de drums. “Een onvergetelijke show”, vonden meerde bezoekers. “Ik sta nog steeds te trillen”, vertelde een 49-jarige dame. “Het was werkelijk ‘amazing’.”

Uitstekend
Het Curaçao North Sea Jazz 2011 is tot een einde gekomen. Ondanks dat beide dagen compleet uitverkocht waren, is volgens zowel de bezoekers als de organisatie alles uitstekend verlopen. Ook de politie bevestigt dit: “20.000 mensen op een terrein en niet één onregelmatigheid.” Het komende jaar zal het weer spannend worden welke artiesten de podia zullen gaan vullen in 2012, maar één ding weten de meeste mensen zeker: ‘Volgend jaar weer!’

 

5 reacties op “Onvergetelijke afsluiting NSJ”

 1. Schitterend voorbeeld hoe we WEL met z’n allen (YU -DU -MU-MA “whatever”) positief ingesteld iets kunnen bereiken.
  Gobierno en bestuurders neem een voorbeeld aan dit initiatief!!!
  @Gregory (&crew) dit is meer dan “BON INTENSHON”!!!!!
  Masha Danki.

 2. Was Top. Wel erg druk dag 2 maar alles liep rustig, las hier (versgeperst) en in het Antiliaans Dagblad goede recensies met veel plaatjes en goede verhalen. Stevie Wonder full in het Antilliaans Dagblad is toch mooi. Op naar volgend jaar.

 3. Gregory Elias heel heel heel hartelijk bedankt. Liepen er maar nog meer mensen als jij rond op dit eiland. Indien we er iets van willen maken op dit eiland dan moet het komen uit de mensen zelf, want aan de gobierno hebben we helemaal niets.
  Thank you very much en laten we hopen dat er meer Gregories opstaan. Dan gaat het eiland WEL ergens naar toe.

 4. Fijn dat Curacao hiermee zo positief in het nieuws komt. Ook goed voor de toeristische sector.

 5. Een welgemeend masha danki i Pabien aan de organisatoren. Alles was in orde, de muziek voorop natuurijk, maar ook de organisatie eromheen.
  tot volgend jaar !!