• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na maanden wachten, voorbereiding en spanning barstte gisteren om 19.00 uur het Curaçao North Sea Jazz Festival los in het WTC. De podia werden onder andere gevuld door Kassav’, Earth, Wind & Fire en Sting. “Ik heb in tijden niet zo gedanst”, laat een bezoeker weten.

Al vanaf 18.00 uur verzamelden zich rijen met mensen bij de busstops om zich naar het festival te laten brengen. “Dit verontrustte mij eerst even, maar binnen een paar minuten kwamen meerdere bussen aangereden en iedereen kon mee”, laat een 62-jarige bezoekster weten. “Ook bij de muntverkoop en bij drankstands staan veel mensen, maar het gaat allemaal erg snel.”

Pluimpje
“Het is bomvol”, vertelt de 35-jarige Jerry. “Het is echt een stuk drukker dan vorig jaar: bij elk podium staat het vol, maar het is zo goed geregeld dat het niet uitmaakt: het is gezellig!” Zijn 37-jarige vriendin is het roerend met hem eens. “De artiesten zijn top en alles loopt goed: pluimpje voor de organisatie.”

Dansen
Chic fr. Nile Rodgers gaf samen met het Danilo Pérez Trio om 19.00 uur de aftrap voor het festival. Het publiek bij Chic liet duidelijk merken onder de indruk te zijn van de band en swingde aardig mee. “Dit brengt me terug naar mijn jeugd”, laat een feestganger weten. “Ik heb in tijden niet zo gedanst, dit belooft iets voor de rest van de avond.”

Kassav’
Ook de show van Kassav’ was een spektakel. De band liet het publiek versteld staan met zijn danskunsten en spijkerde de mensen intussen wat Frans bij. “Ik ken niet veel nummers van Kassav’”, vertelt de 23-jarige Lisa. “Maar het optreden is zo vrolijk dat je vanzelf mee gaat doen.”

Jeugdsentiment
De 47-jarige Lourens is na het optreden van Kassav’ en Earth, Wind & Fire dolenthousiast. “Zulke topartiesten op één avond maak je nooit meer mee. Dit is jeugdsentiment, de grondleggers van de moderne muziek. Deze artiesten zijn allemaal in de 60 en staan te rocken als achttienjarigen.”

Sting
De eer om de avond in stijl af te sluiten was aan zanger Sting. Mensen zwijmelden weg bij Englishman in New York of rockten er flink op los tijdens Roxanne. “Het geeft een heel goed gevoel om zo’n legend in het echt te zien”, vertelt de 30-jarige Sabrina. “Zijn stem is echt prachtig, helemaal zuiver.”

Tegenvaller
Toch was niet iedereen alleen maar positief. De 31-jarige Henry vond het optreden van Sting erg tegenvallen. “Ik heb me zeker vermaakt, maar het repertoire van Sting viel me nogal tegen. Iedereen was moe, hij was de laatste en ik had gehoopt op iets meer actie. Daarentegen vond ik onze eigen Levi Silvanie erg goed en ook Pancho Sanchez was geweldig. Morgen dus gewoon weer!”

 

3 reacties op “NSJ: ‘Bomvol, maar goed geregeld’”

 1. Het was geweldig, top geregeld top artiesten, heel erg goed gewoon!

 2. Ik moet toch iets zeggen over de bussen. Vrijdag rond half 7 parkeerde ik mijn auto bij de SVB parking. Toen stond er al een behoorlijke rij op de bus te wachten. We hebben een uur moeten wachten voordat we naar het WTC vervoerd werden…echt niet een paar minuten. Slecht geregeld hoor! Hierdoor heb ik Chic moeten missen…8-(
  Toen ik eenmaal op het WTC terrein was verliep alles op rolletjes en heb ik de tijd van mijn leven gehad, maar dat wachten op die bussen was toch een slecht begin van de avond.
  Kassav’ en Sting waren voor mij de hoogtepunten!!

 3. Het is weer voorbij.
  Dionne Warwick zonder meer een enorme kater. Stevie Wonder was goed, aleen had het geluid beter gekund.
  Alles in vergelijking met verleden jr.toch een maatje minder. Organisatie heeft goed werk verricht. Nauwelijks wachtrijen. Bedankt. Op naar volgend jr dan maar.