• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luna Blou staat ook in september helemaal in het teken van Europese films. Komende week duiken we in de Franse geschiedenis, het leven van dichter La Fontaine en reizen we af naar de koudste winter ooit in Nederland. De theatervoorstelling ‘Ba sende bela pa mi’ is ook te zien dit weekend.

In De hel van ’63 wordt de Elfstedentocht in 1963, de koudste winter ooit in Nederland, als arena gebruikt. De levensgevaarlijke tocht wordt onder druk van de media uitgevoerd en slechts enkelen volbrengen de tocht. Een verhaal over helden, kou en de machtsstrijd in het Elfstedencomité en haar verhouding met de media. Een waargebeurd verhaal aangepast in film. De Hel van ’63 is vrijdag om 19.00 uur te zien en Engels ondertiteld. Entree is 13,50 gulden.

Uit Frankrijk: Jean de la fontaine, el desafio
In 1661 lukt het Colbert eindelijk zijn rivaal Fouquet, een machtige adviseur van de jonge koning, te arresteren. Terwijl alle andere kunstenaars de beslissing steunen en zich naar het hof haasten, bevestigt dichter La Fontaine zijn steun aan Fouquet. Colbert staat erop de waarheid te achterhalen, maar La Fontaine blijft dicht bij zijn overtuiging. Zonder geld, weerstaat La Fontaine en schrijft de wereldberoemde Fables, die protesteren tegen een despotische regering. Het historische drama is volgende week donderdag (8 september) om 19.00 uur te zien en Engels ondertiteld. Kaartjes kosten 13,50 gulden.

Ba sende bela pa mi – Anthony Jamanika
Woordspeling, leugens en liefde. In dit drama weet een secretaresse een heel bedrijf om haar duim te leiden. Zelfs haar chef laat ze naar haar pijpen dansen. Ze kent hem en haar collega’s door en door en heeft voor iedereen een kaars in een andere kleur op hun bureau gezet. Ze wacht langzaam af wat er gaat gebeuren terwijl iedereen banger wordt. Het Papiamentstalige drama is zaterdag om 21.00 uur en zondag om 20.00 uur te zien. Een kaartje kost 27,50 gulden.

www.versgeperst.com