• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren samen met minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling het project ‘The Mega Mural’ ingewijd. Het idee om meer kleur aan te brengen in de binnenstad is drie maanden geleden geboren toen Schotte samen met Hakim in de omgeving van de Mega Pier was.

Schotte opperde dat toeristen die van de cruiseschepen af komen, die aan de Mega Pier aangemeerd zijn, een aantrekkelijk zicht moeten hebben wanneer zij de route bewandelen in de richting van Otrobanda of Punda.

Lokale kunstenaars
Niet lang daarna, kwam Curaçao Ports Authority (CPA) met het idee om lokale kunstenaars te benaderen en hen te autoriseren om afdrukken van hun werken te maken en daarmee de muren te versieren in de stad. CPA heeft Nena Sanchez, Andre Nagtegaal, Didi Domitili en Papi Adriana gekozen als kunstenaars.

Jongeren
Twee muren zijn speciaal gereserveerd voor 35 jongeren van het Buena Vista Instituut, die een kans krijgen om hun kunst in verf op deze muren aan te brengen. David Bade en Tirzo Martha zijn de twee docenten die de jongeren op 2 en 3 september zullen begeleiden tijdens het The Plein Air Curaçao Art Festival.

Strook
De premier had de eer om de eerste kwast over de witte muur te mogen halen. Met deze symbolische daad is het project ‘The Mega Mural’ officiëel van start gegaan. CPA heeft een strook gecreëerd waar mensen kunnen lopen en de kunstenaar van dichtbij in actie kunnen zien. ‘s Avonds zullen de schilderingen met een grote spot worden verlicht.

4 reacties op “Op weg naar een kleurrijke binnenstad”

 1. Dit is hardstikke mooi. Kijk naar die muren, trots haal je uit hard werken en iets neerzetten.

 2. Ik vind het echt heel leuk dat ze die muren versieren en ook de lokale kunstenaars op deze manier ondersteunen. Maar ‘have a hart’ heren en dames politici; of jullie zijn op reis of jullie zijn bij een opening aanwezig. Ga je diep schamen en haal de Curacaose economie uit de slop.

 3. Kijk je ziet Korsou bloeden in de laatste foto.

  WTF DUDES GA REGEREN!!

 4. Leuk hoor, dat “stoeptegel-beleid”. En nu aan het werk.