• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Donderdagavond was een spectaculaire avond in theater The Movies. De documentaire over het leven van componist en muzikaal directeur Rignald Recordino, beter bekend als Doble R, ging in première. De documentaire, genaamd ‘Doble-R su mundu ta lora’ was een groot succes.

Doble R arriveerde met zijn familie en enkele vrienden bij The Movies in een limousine. Nadat alle aanwezigen, waaronder ook vertegenwoordigers van verschillende bedrijven en de producers van de documentaire plaats hadden genomen, kon de voorstelling beginnen. Voor Doble R was het een bijzondere avond omdat hij in zijn geboorteland en in het bijzijn van zijn mensen de eerste voorstelling van de documentaire over zijn eigen leven kon bekijken.

Humoristisch
Doble R zorgde onder andere samen met Gibi Doran, oud-leerling van Doble-R en inmiddels zelf een grote ster op de Antillen, voor humoristische momenten. Dit was in de zaal duidelijk te merken want er werd veel gelachen tijdens de voorstelling. In de documentaire liet Doble R zien hoe hij als leraar was en ook was Doran te zien terwijl hij aan het oefenen was bij Doble R voor zijn verschillende optredens op het Tumba Festival. De masterclass die Doble heeft gegeven aan de Nederlandse zangeres Karin Bloemen zorgde ook voor lachwekkende momenten.

Emotioneel
Het einde van de documentaire was emotioneel, toen de vader-zoon relatie naar voren kwam. Dit zorgde voor waterige ogen van vele aanwezigen. Na een groot applaus werd iedereen uitgenodigd om langs te komen bij Restaurant Pampus, waar Premier Schotte zijn bewondering naar Doble R en de kwaliteit van zijn werk liet blijken. Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Lionel Jansen bedankte Doble R namens het volk van Curaçao en overhandigde hem een plakkaat.

Afsluiting
Tenslotte wilde Doble R zelf ook het woord om iedereen die het al al zoveel jaar met hem volhoudt te bedanken. Hij bedankte hen voor de vriendschap. Hierna overhandigde hij het eerste exemplaar van de set van de dubbel dvd van het concert en de documentaire aan Eric Garcia van de Girobank, uit dank voor het feit dat hij de naam Doble R heeft verzonnen. De avond werd afgesloten met een groep muzikanten van Doble R, die de genodigden de rest van de avond vermaakt hebben.

1 reactie op “Première over leven Doble-R”

  1. Shonan bon dia,ajera nochi ned 2 a pasa un parti di biografia di Doble R.awel ora un canal di hulanda trese un kos asina ki.keremi kada joei di korsow of di otro islanan di antiyas di antes mester ta orguyuso pasobra Doble ta di nos tur.ami koe ta un persona koe tabata parti di e banda na anjanan 76 te 78.mi por a komprendi e emoshon di Regnald ora e orkesta tabata toka Salomon.rumanan ta un kos grandi e recosamentu aki.un bia mas Regnald un danki y pabien di parti di nos tur.manera semper mi a bisabo bo ta special.