• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakantie is op zijn eind en het echte leven weer begonnen. Dat betekent ook dat honderden stagiaires hun biezen pakken om de komende maanden op het eiland te vertoeven. De eerste 70  kwamen vrijdag aan om aan de te slag gaan bij de meest uiteenlopende bedrijven en maatschappelijke instanties.

De komende weken zullen druk worden bij de stagebureaus. “Voor de medewerkers van Wereldstage is het elk seizoen weer een enorme klus om alles in goede banen te leiden”, laat Wereldstage weten in een persbericht. “Nadat de studenten op Hato zijn opgehaald worden ze bij het stagebureau ontvangen voordat ze naar de studentenhuizen worden gebracht. Na diverse introductieactiviteiten worden de studenten individueel door een van de medewerkers naar het stageadres gebracht”

Brasami en Uniek Curaçao
De stagiaires gaan dit jaar aan de slag bij allerlei bedrijven. Zo zijn er studenten Pedagogische Hulpverlening die aan de slag gaan bij Brasami, maar ook een facilitaire student die via Uniek Curaçao gaat meewerken aan een milieuprogramma voor in verschillende wijken. Een IT-student gaat ondersteuning geven bij een informatiseringproject in de gevangenis en een ander gaat kinderen helpen bij naschoolse opvang. De meeste studenten blijven vijf maanden.

Ambassadeurs
Volgens Wereldstage zorgen de stagiaires iedereen jaar voor duizenden bezoekers en tienduizenden overnachtingen. “De studenten zijn over het algemeen trots dat zij zelf als eilandsgids kunnen fungeren. De bezoekers worden naar alle leuke plekjes en activiteiten meegenomen. De student brengt heel wat geld en bezoekers mee waar lokale bedrijven en de toeristische sector veel aan heeft. Na vijf maanden gaan de studenten zelf weer als ware ambassadeurs terug naar Nederland.”

 

www.versgeperst.com