• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

seminararmoedebestrijdingCURAÇAO – Er werd gediscussieerd, gebrainstormd en advies gegeven tijdens het seminar ‘Mi no ke Pobresa den mi Pais’ (Ik wil geen armoede in mijn land). Zaterdag 6 februari vond het seminar plaats in Huize Scherpenheuvel te Kaya Brudernan di Skèrpènè.

Lionel Capriles junior, heeft het seminar georganiseerd voor de verjaardag van zijn vader. “Hij wordt ook wel ‘paps’ genoemd”, vertelt Dennis Jackson. Jackson is lid van de Eilandsraad van Curaçao en wil ook zijn steentje bijdragen aan dit onderwerp. “Je moet veel discipline opbouwen. De normen en waarden moeten centraal liggen, dan pas kun je armoede bestrijden.”

Meningen
Glydes van Dal McKenzie van Stichting Plan & Boom vindt dat er meer projecten moeten komen die gericht zijn op kinderen die op straat leven. “Zo komt er meer structuur in hun leven. Er moet geëvalueerd worden hoe zij hun problemen kunnen aanpakken waardoor zij een beter leven krijgen.” Schoolleraar en omstreden columnist, Stanley Brown, denkt dat dit probleem nooit zal worden opgelost als er alleen naar de symptomen gekeken wordt. “Wij moeten kijken waar de kern ligt, dan los je pas het probleem op.”

Tot slot
Voorzitter van Junior Achievement Curaçao Elgenia Pieternella vond het een interessant seminar. “Er zijn veel personen van de gemeenschap gekomen om hun mening te geven. Ik ben blij dat iedereen een kans kreeg om zijn of haar zegje te doen en dat er veel is gebrainstormd met elkaar.” Meer zelfvertrouwen, betere capaciteiten en materiële spullen om de mensen uit de armoede te helpen waren de onderwerpen die centraal stonden tijdens dit seminar.

Seminar armoede bestrijding1

www.versgeperst.com