• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is bijna voorbij. Over één week barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com nam alle muzikanten met je door. We sluiten af met dé soulkoning Stevie Wonder.

Stevland Morris Judkins Hardaway werd op 13 mei 1950 geboren in  Saginaw, Michigan. De blind geboren Stevland was afhankelijk van zijn gehoor en ontwikkelde op jonge leeftijd een grote liefde voor muziek. Dit wierp al snel zijn vruchten af: de getalenteerde Stevie trok in 1962 de aandacht van Ronnie White van de bekende rhythm & blues band The Miracles.

Fingertips
In 1963 kwam het bekende liedje Fingertips uit onder de naam Little Stevie Wonder. Het liedje was de start van de grote carrière van Stevie en was daarnaast gelijk zijn eerste nummer 1-hit in de Verenigde Staten. Daarna bracht zijn succesvolle carrière hem 49 Top 40 singles, 32 nummer 1 hits, een Academy Award voor I Just Called to Say I Love You, maar liefst 25 GRAMMY Awards en een prestigieuze Lifetime Achievement Award.

Hits
Enkele bekende hits die iedereen van jong tot oud kan meezingen zijn: Uptight (everything’s alright) (1965), Blowin’ in the Wind (1966), I was made to love her (1967), For once in my life (1968), Signed, sealed, delivered I’m yours (1970), Superstition (1972) en You Are the Sunshine of My Life (1973), Isn’t she lovely (1976),Ebony and Ivory (1984), I just Called To Say I Love You (1984) en ga zo maar door.

Betrokkenheid
Naast zijn vele muzikale hoogstandjes is Stevie Wonder ook betrokken bij maatschappelijke problemen. Zijn deelname in de enorme We Are the World campagne tegen de hongersnood in Afrika in 1985 laat zien dat de zanger zijn steentje wil bijdragen aan de wereld. Ook is zijn betrokkenheid bij de bestrijding van de apartheid in Zuid-Afrika niet vergeten.

CNSJ
Stevie Wonder is nog steeds razend populair en over een week mag het publiek van het Curaçao North Sea Jazz festival hem een warm welkom heten. Hij treedt zaterdag 3 september maar liefst twee uur op van 23:00 uur tot 01:00 uur!

www.versgeperst.com