• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met nog maar een paar dagen te gaan, is de voorbereiding van het Curaçao North Sea Jazz in volle gang. De kaarten vliegen over de toonbank, de opbouw is begonnen en de spanning is niet meer te houden. “Alles wordt nog groter dan vorig jaar”, laat de organisatie weten.

“Er zijn al zeker 8000 kaarten verkocht aan mensen in het buitenland”, laat Sigmund Jansen weten die belast is met de kaartverkoop van het festival voor 2 en 3 september. “In totaal kunnen we 10.000 mensen per avond kwijt, maar de limiet komt al aardig in zicht. We hebben al drie keer zoveel verkocht als vorig jaar.”

Welkom de toeristen
Iniatiefnemer Gregory Elias van Stichting Bon Intenshon wijst op de positieve boost voor het toerisme waar het NSJ voor zorgt. “Geef de buitenlanders een warm welkom op z’n Curaçaos. Al deze mensen gaan terug naar huis als ambassadeur van Curaçao en dat is de beste reclame die je kunt hebben.”

Voorprogramma
Het voorprogramma van het North Sea Jazz gaat maandag al van start. Om 20.00 uur barst de populaire Cubaanse band Los Van Van los op het Brionplein. Het concert is helemaal gratis. Dinsdag staat Nederlands trots Trijntje Oosterhuis in het Avila Hotel. Haar concert kost 50 gulden.

Voorporgramma
Woensdag gaat het feest gewoon weer door. Reggaesensatie Selah Sue laat het zand opwaaien bij Mambo Beach. Kaartjes voor dit concert kosten 45 gulden. Op de vooravond van het festival is de eer aan de Braziliaanse pianiste Eliane Elias. Kaarten voor haar concert bij Brakkeput Mei Mei kosten 47,50 gulden.

Kaartjes
Kaarten voor zowel het voorprogramma als het festival op 2 en 3 september zijn verkrijgbaar op de volgende voorverkoopadressen: Tik Tak Punda, 24 uur uit de muur N.V, Mensing Caminada, Maduro Travel Aruba & Sint Maarten, Mobile Planet Cas Cora Weg. Kaarten voor het festival zelf kosten 336,70 gulden per avond.

Curaçao North Sea Jazz 2010

5 reacties op “‘North Sea Jazz dit jaar nog groter’”

 1. Mensen, ook in de VS of Europa worden festivals georganiseerd waar veel mensen de ticketprijzen niet van kunnen betalen………….
  Zo werkt het in de economie. Sommigen kopen een stoel voor 10 NAF en sommige mensen kopen er eentje voor 10.000 NAF. Er zijn ook gratis en goedkopere plaatsen waar je muziek kunt luisteren, ook op Curacao.
  Zo hoort en het het is een mooi festival waarbij Curacao zeer positief op de kaart komt bij veel mensen uit de regio. Ik ken enkele mensen uit Suriname die hierdoor vorig jaar ook voor het eiland gevallen zijn; die komen nu weer en brengen vrienden mee.

 2. @bastiaan, Niet iedereen hier verdient veel geld om te kunnen sparen.. neem na Thomas.. veel mensen hadden schade en ze kregen niets van de verzekering.. Kijk naar alle prijzen die maar aan het stijgen zijn en de salarissen? Voor een familie met kinderen is het onmogelijk om hierheen te gaan..

 3. @ shon

  als mensen er voor sparen en echt willen gaan dan kan het. Het is ver ver ver van tevoren aangegeven. Het is ook prioriteiten stellen, of naar CNSJ of geld uitgeven aan andere, veelal onzinnige dingen. Verder is het een goede promotie voor het eiland, in ieder geval een betere promotie dan waar onze regering mee bezig is. Wees blij dat er mensen zijn die zulke initiatieven nemen, het geld dat over blijft gaat naar goede doelen.

 4. inderdaad de prijzen van de kaarten worden ook steeds groterder !!!

 5. Niet raar dat er veel buitenlanders komen want de normale YDK kan dit niet betalen..