• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gallery Alma Blou opent woensdag 31 augustus de expositie Harmony. Tijdens deze expositie zullen onder andere Sri Irodikromo en Hortence Brouwn hun werk vertonen. Het is voor het eerst dat Sri Irodikromo op Curaçao exposeert. Hortance Brouwn heeft zich ontwikkeld tot een geliefde beeldhouwster op het eiland.

Irodikromo’s gedurfde kleurgebruik en de combinatie van verschillende stijlen en technieken zal de kunstliefhebbers blijven verrassen. De kunstenares heeft aandacht voor details en vernieuwende composities, dit zijn belangrijke elementen uit haar visuele taal. Iets wat je constant terug blijft zien in haar werk is de manier waarop ze met textiel en verf experimenteert. Dit resulteert in indrukwekkende kunstwerken.

Culturele tradities
Irodikromo vraagt in haar kunstwerken aandacht voor het samengaan van de verschillende culturele tradities en etnische invloeden in Suriname. Het samenbrengen van allerlei technieken en diverse multiculturele thema’s geeft blijk van haar intrigerende artistieke talent.

Menselijk lichaam
Het menselijk lichaam is het hoofdthema in het werk van Hortence Brouwn. Innerlijke gevoelens als droefenis, geluk, angst en radeloosheid weerspiegelen zich in de lichaamstaal. Brouwn gebruikt natuurlijke stenen voor haar werk zoals marmer, limestone en alabaster, maar ze werkt ook in brons en cement. In 1973 begon ze, onder leiding van de bekende beeldhouwer en architect Dries Kreykamp met het gieten van mallen. In 1997 nam ze het initiatief om, samen met een aantal enthousiastelingen, een bronsgieterij op Curaçao te beginnen.

Opening
De opening wordt verricht door de bekende Surinaamse actrice Alida Neslo en de expositie is te bezichtigen tot 17 september 2011.

www.versgeperst.com