• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woordspeling, leugens, liefde en een enkele reis naar Spanje. Luna Blou barst van de diversiteit deze week: Dit weekend draaien de Europese films weer op het doek en ditmaal bezoeken we Spanje. Zaterdag en zondag is het tijd voor drama terwijl maandag de beste talenten zich laten zien tijdens Luna Yen.

Deze Spaanse slow-tempo film, gericht op de Baskische cultuur en politiek, vertelt over het leven van  Tasio, een man die werkt in de kolenindustrie, vanaf zijn jeugd tot aan zijn volwassenheid. Als Tasio groeit leert hij over de wereld die draait om cocaïne en omgaan met de dood. De problemen van uitbuiting van de arbeiders en de onderdrukking door de Spaanse Guardia Civil worden naar voren gebracht. Zijn huis en familie geven een sympathiek en duidelijk beeld van de Baskische dorpcultuur. De dramafilm Tasio is Engels ondertiteld en morgenavond om 19.00 uur te zien. Een kaartje kost 13.50 gulden.

Film:  Bosque animado
El Bosque animado is een film over een bandiet. Over het leven van een kind die wel wil werken en een jongen die niet wil werken, een jongen die wil emigreren en een spook dat gezelschap zoekt. Ze reizen het hele oerwoud door en vertellen hun belevingen. De film is een van de meest bekende Spaanse films van de afgelopen decennia met een uitstekend script. El Bosque animado heeft  awards gewonnen voor: beste film, beste acteur, beste script, beste muziek en beste styling. De film is Engels ondertitels en morgenavond om 21.00 uur te zijn. Kaartjes ksoten 13.50 gulden.

Film: Caotica Ana
In Caotica Ana wordt de jonge kunstenaar Ana opgevoed op Ibiza door haar Duitse vader Klaus in een naturalistische levensstijl in een grot. Op een dag ontmoet ze een vrouw genaamd Justine die Ana uitnodigt om te verhuizen naar Madrid waar ze scholing en economische steun kan krijgen. Ook kan ze hier in een huis gaan wonen met andere kunstenaars. Ana raakt bevriend met haar partner Linda en wordt verliefd op de problematische Said waar ze  haar eerste seksuele ervaring mee heeft. Said verlaat Ana en hierna raakt gehypnotiseerd en wil haar verleden, leven en dood ontdekken. De Spaanstalige film is zaterdag om 19.00 uur te zien. Een kaartje kost 13.50 gulden.

Film: Planeta 51
Deze Spaanse animatiefilm is de duurste film die ooit geproduceerd is in Spanje. De film volgt kapitein Charles ‘Chuck’ Baker, een menselijk astronaut die landt op Planet 51 en denkt dat hij daar het eerste levende wezen is. Hij komt er echter snel achter dat de planeet wordt bewoond door kleine groene wezentjes, die een leven leiden dat lijkt op dat in de Verenigde Staten in jaren ’50 . Planeta 51 wordt zondag twee keer uitgezonden: om 14.30 uur in het Spaans en om 17.00 uur in het

Ba sende bela pa mi – Anthony Jamanika
Woordspeling, leugens en liefde. In dit drama draait weet een secretaresse een heel bedrijf om haar duim te leiden. Zelfs haar chef laat ze naar haar pijpen dansen. Ze kent hem en haar collega’s door en door en heeft voor iedereen een kaars in een andere kleur om hun bureau gezet. Ze wacht langzaam af wat er gaat gebeuren terwijl iedereen banger wordt. Het Papiamentstalige drama is zaterdag om 21.00 uur en zondag om 20.00 uur te zien. Een kaartje kost 27.50 gulden.

Luna Yen
Om de twee maanden wordt een Luna Yen (Volle Maan) georganiseerd bij La Tentashon. Dit is een open podium waar aanstormend talent de kans krijgt om te laten zien wat ze in huis hebben. Luna Yen is het enige open podium op Curaçao waar jongeren hun talent presenteren in een competitie. Uit elke editie wordt een winnaar gekozen die later in het jaar meedoet aan de eindcompetitie van Luna Yen. De Papiamentstalige voorstelling is maandag om 19.00 uur te zien bij La Tentashon. Een kaartje kost 10 gulden.

www.versgeperst.com