• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ieder jaar maakt een groep jonge studenten uit Curaçao de oversteek naar Amsterdam. Een grote stap: bouwen aan de toekomst, ver van huis. Om de jonge bursalen een warm welkom te geven, nodigde wethouder Andrée van Es hen uit voor een kennismaking met de gemeente Amsterdam.

 

In het voorjaar bezocht Van Es zelf het eiland en kreeg toen het idee om de nieuwe bursalen dit jaar welkom te heten. Wat de wethouder betreft, het begin van een goede traditie. Ze hoopt dat de nieuwe studenten Amsterdam in hun hart zullen sluiten, net zoals zij dat vele jaren geleden heeft gedaan. Ze houdt van de stad om de vele nationaliteiten: het zijn er intussen 183.

Kennis
“De afspraken over studenten hebben we al lange tijd geleden gemaakt”, vertelde de wethouder tijdens de bijeenkomst. “Uitwisselingen gebeuren op basis van gelijkwaardigheid. De Amsterdamse GGD heeft verschillende onderzoeken op het eiland gedaan en Amsterdamse onderzoekers hebben het cultureel erfgoed op het eiland in kaart gebracht. Er wordt veel kennis gedeeld.”

Op tijd
Aan de studenten werd gevraagd wat hen het eerst opviel aan Nederland. Sommigen verbaasden zich over het op tijd zijn van iedereen in Nederland, anderen vonden de gebouwen saai en te dicht op elkaar staan. Na het formele deel werd de bijeenkomst afgesloten met Antilliaanse muziek van Ola Caribense en werden er oerhollandse bitterballen gegeten.

 

2 reacties op “Amsterdam blij met bursalen”

  1. @vito, toekomst is curacao???? onze regering is van mening dat zij een tweekoppig monster zijn! en ook teruggekomen studenten krijgen geen werk bij de overheid.. die posities gaan alleen naar vriendjes..

  2. Geloven jullie dat zelf. Amsterdam blij met bursalen.Mensen laat mij maar niet lachen. Ze zijn ze liever kwijt dan rijk. De stem van van ES is niet de stem van Amsterdam en de PVV ers. Aan de nieuwe studenten wil ik zeggen doen jullie goed je best en zorg dat jullie je studie afronden, want jullie zijn de toekomst van Curacao.