• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De twaalfde editie van de ‘Living’ expositie vindt dit weekend plaats in het WTC. Tijdens deze vierdaagse expo maken bezoekers kennis met de thema’s milieu, toerisme, oud- en nieuwbouw. Daarnaast wordt er vrijdag een ‘Living Conferentie’ georganiseerd in het auditorium van het WTC.


De thema’s die aan bod komen zijn hot topics: de balans tussen toerisme en milieu en de balans tussen oud- en nieuwbouw. Op welke manier kunnen we toerisme ontwikkelen en daarmee de economie stimuleren zonder schade aan te richten aan het milieu? Dit jaar organiseert Living naast een vierdaagse tentoonstelling ook een conferentie.

Stijl
De onderwerpen van de conferentie zijn gerelateerd aan de onderwerpen van de tentoonstelling. Moeten architecten verder bouwen in de oude stijl of mogen ze nadenken over modernere stijlen? Hoe kunnen de nieuwe gebouwen overeenkomen met de bestaande karakteristieke gebouwen op Curacao? Deze en andere vragen zullen aan bod komen tijdens de Living conferentie waarbij Hans Fonk de gastspreker is.

Sprekers
Hans Fonk is de hoofdredacteur en uitgever van het wereldberoemde internationale magazine OBJEKT, een tijdschrift over architectuur en interieur. Een van de lokale sprekers is Ghatim Kabbara, directeur van het CTB, die vertelt over zijn kijk op de balans tussen toerisme en milieu.

Conferentie
De Living conferentie start vrijdag om 14.30 en vanaf 18.00 worden bezoekers uitgenodigd voor het Happy Hour en een bezoek aan de Living expo. De entree is gratis en je kunt je telefonisch aanmelden op het nummer: 463-6178.

Expositie
Tijdens de Living Expo zijn 100 stands te zien met onder andere meubels, interieurs, daken en ramen, keukens, baden, zwembaden, spa’s, landschapsarchitectuur, beton, tegels, duurzame energie-oplossingen en meer… Alles onder een dak! De entree voor Living is 7,50 gulden voor volwassenen en voor kinderen en mensen boven de 60 jaar vijf gulden.

Openinstijden Living Expo
Donderdag 18 augustus 20.00 – 23.00
Vrijdag 19 augustus 18.00 – 23.00
Zaterdag 20 augustus 18.00 – 23.00
Zondag 21 augustus 11.00 – 22.00

 

www.versgeperst.com