• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – De Europese sferen bij Luna Blou zetten nog even door. Deze week kun je je even in Spanje en Portugal wanen met spannende films en documentaires uit de landen. Mis je toch de lokale voorstellingen? Boskwiri staat ook op het programma en La Tentashon brengt de show Close Up.

Poezie, humor en eenzaamheid staan centraal in de Portugese film Recuerdos de la Casa Amarilla. De hoofdrolspeler is eenzaam en woont in een kleine kamer in het ‘huis der dwazen’. Constante verwarring en obsessie voor wat hij niet kan zijn tekenen het vreemde karakter van de hoofdrolspeler. De film wordt op een poëtische en liefdevolle manier gespeeld, met een vleugje humeur. Recuerdos de la Casa Amarilla is geregisseerd door João César Monteiro en Engels ondertiteld. De film is morgen om 19.00 uur te zien en een kaartje kost 13.50 gulden.

Donderdag 25 augustus
Voor de Nazi’s heette hij Alaric, Brittennoemde hem Garbo en voor de wereld was hij een mysterie. In de donkere tijd van de tweede wereldoorlog pleegde hij de grootste fraude: Hij nam de Duitse opperbevelhebber in de maling door hem te laten geloven dat de landing in Normandie een afleidingsmanoeuvre was en dat de echte invasie plaats zou vinden in de Pas de Calais. De man waarvan de wereld dacht dat hij begraven was in Angola in 1049 kreeg het voor elkaar om als held te sterven voor zowel de Britten als de Nazi’s. De Spaanse documentaire Garbo: El Espia is donderdag 25 augustus om 19.00 uur te zien en is Engels ondertiteld. Een kaartje kost 13.50 gulden.

Boskwiri ‘Ora bo ta wak den di mi, otro ta fiesta den di bo
Dit stuk beschrijft het verhaal van een dronken man die zich erg bemoeit met het leven van anderen. De hoofdrolspeler (Boskwiri)  is dagelijks te vinden bij een snèk. Hij heeft het hoogste woord en heeft commentaar op iedereen en zijn eigen leven vindt hij perfect. Zijn vrouw zal hem zeker niet verlaten en bij hem kan nooit iets misgaan. Doordat hij zich zo bezighoudt met het leven van anderen, vergeet hij wat er in zijn eigen leven gebeurt en wat hij heeft. In het stuk is er ook een speciaal optreden van Chokoi. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 21.00 uur en zondag om 20.00 uur te zien bij Luna Blou. Entree is 27,50 gulden.

CLOSE-UP
In deze voorstelling vormen beweging, muziek en tekst een theatraal een geheel. De jongeren van La Tentashon hebben onder begeleiding van twee ervaren theatermakers zelf het materiaal voor de voorstelling ontwikkeld en een verhaal gemaakt. Een verhaal over ver weg zijn en dichtbij willen komen. Over dingen die je met het blote oog niet kunt zien. Over details. Maar ook over zo dichtbij zijn dat je niet meer goed ziet waar je naar kijkt. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 20.00 uur en zondag om 21.00 uur te zien bij La Tentashon. Kaartjes kosten 10 gulden.

www.versgeperst.com