• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ter herdenking aan de Dag van de Strijd voor Vrijheid heeft Premier Gerrit Schotte een krans gelegd in Park Lucha pa Libertat. Hier werd gisteren de grote slavenopstand van 1795 herdacht. Deze opstand werd 216 jaar geleden geleid door Tula.

De  associatie voor bevordering van Historisch Bewustzijn heeft samen met Gibi Basilio het programma georganiseerd en gecoördineerd. Deze bestond uit een kranslegging, een lezing en optredens van enkele culturele groepen.

Tula
In 2010 heeft Curaçao Tula uitgeroepen tot de nationale held. Gedurende deze week zal er een route zijn voor de herdenking die langs de plekken loopt welke een belangrijke rol hebben gespeeld in1795.

6 reacties op “Premier Schotte legt krans”

 1. De associatie voor bevordering van Historisch Bewustzijn, ja zolang het volgens het script dat door Wiels & Co is opgesteld verloopt en Gerrit verleend daar dan zijn hand en span diensten aan. Vergelijkbaar met het bekende één tweetje of nog beter gezegd, een inkoppertje.

 2. Vaak krijg je bij dit soort happenings kleding adviezen van wat de wannabe notabellen aan hebben. Wij blijven echter verstoken van dit nieuws, maar ik vraag me toch af of Gerritje zijn kogelvrijvest aan had ?

 3. @ Edward: probeer 1-800-ASK GERRIT , just follow the leader.

 4. Wederom jammer dat ik dit achteraf hoor. Wat is nou de beste informatiebron om vooraf te horen wat er te doen is op dit eiland? Niet feesten en happy hours maar juist wat betreft belangrijke evenmenenten als dit.

 5. De optredens van de culturele groepen had veel bekijks,veel meer dan de premier.ALS maschotte was de dropout aanwezig.

 6. De optredens van de culturele groepen had veel bekijks,veel meer dan de premier.