• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bestuursleden Geselle Rosaria en Gilberto Coffi van Fundashon Nos Grandinan zijn begin augustus naar New York afgereisd. Zij hebben daar meegedaan aan de wereldconferentie en werkgroep van de VN over de ontwikkelingen en vooruitgang rondom ouderen en vergrijzing. 

Gilberto Coffi, inmiddels 74 jaar oud, was vertrouwenspersoon van verschillende regeringen onder leiding van Miguel Pourier, Junacho Evertsz, Don Martina en Maria Liberia Peters. Vele regeringen hebben gebruik gemaakt van zijn kennis, ervaring en loyaliteit. Hij heeft aan veel congressen en vergaderingen wereldwijd deelgenomen, waaronder van de CARICOM (The Caribbean Comunity) en de Verenigde Naties.

Dochter Coffi
Gilberto Coffi heeft besloten om zijn oude internationale contacten weer op te zoeken en om met Fundashon Nos Grandinan internationale aansluiting te zoeken. Ondanks het feit dat ons land geen lid is van de CARICOM en de VN, is het hem gelukt om in 2010 zijn dochter en voorzitter van FNG Geselle Rosaria-Coffi bij de CARICOM binnen te krijgen. Dit jaar is hij samen met zijn dochter naar de VN geweest.

Ouderen
FNG heeft er voor gezorgd strategiën op nationaal en internationaal niveau te kunnen vormgeven voor de lokale en grootste markt van de ouderen. Ook dragen zij bij aan informatie over vergrijzing en algemeen welzijn van onze ouderen. Aan de conferentie deden deelnemers mee uit alle 193 landen die verbonden zijn aan de VN en 28 NGO’s die zijn geaccrediteerd om deel te nemen aan de conferenties over vergrijzing.

Verbeteren van beleid en behandelingen
De voorzitter van FNG heeft rechtstreekse contacten gelegd en haar banden uitgebreid door FNG meteen aan te sluiten bij internationale organisaties van ouderen. Voor 2012 heeft het bestuur van FNG verschillende reizen in het vooruitzicht naar internationale congressen over het thema vergrijzing.
Wat deze reis betreft heeft de FNG veel waardevolle informatie om te delen met de regering, de betrokkenen en het volk van Curaçao om het beleid en de behandelingen van onze ouderen te verbeteren.

www.versgeperst.com