• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Suares bij opvangCURAÇAO – “Iedereen helpt mee om deze wijk op te bouwen tot een nette buurt”, vertelt Henry Suares, de voorzitter van stichting Sentro Adelanto Rooi Santu, die zich inzet voor de jeugd. De buurt maakt de achterstandswijk leefbaarder onder de naam ‘Prachtwijk’. De stichting is hier een belangrijk onderdeel van.

Trots laat Suares de naschoolse opvang zien. “Dit gebouw begon als een noodoplossing maar inmiddels zijn we het steeds verder aan het uitbreiden. In de opvang komen elke middag 64 kinderen. Deze kinderen krijgen huiswerkbegeleiding, lessen in sport en spel, beeldende vorming en nog veel meer. De ouders hoeven niet te betalen voor de opvang”, aldus Suares.  

Wachtlijst
De naschoolse opvang is de enige op het eiland die ook een buurtcentrum erbij heeft. De opvang heeft vier leerkrachten voor de verschillende groepen. Ook zijn er een remedial teacher, zorgteam, sportdocent en een docent beeldende vorming. De opvang is erg populair. “Op dit moment staan er tien kinderen op de wachtlijst. Er hebben ook veel ouders uit andere wijken interesse, maar kinderen uit onze eigen wijk hebben altijd voorrang”, zegt Suares.

Donaties
De stichting is geheel afhankelijk van subsidies en donaties. Het bestuur werkt vrijwillig. De laatste donatie was een speeltuintje. “We zijn nu hard bezig om de opvang uit te breiden. We hebben daar al een heel plan voor opgesteld, maar nu is het nog wachten op een geldschieter. Ook is het lastig om nieuw personeel te krijgen. De leden van het bestuur zijn allemaal heren die al met pensioen zijn. In de loop van de tijd willen we de organisatie toch wel graag overdragen aan jongere mensen.”

Groene kas
Een nieuw project van de stichting is het bouwen van een groene kas. In deze kas verbouwen de kinderen zelf groente en fruit. “Tuinieren is goed voor de sociale vorming en de ontwikkeling van het doorzettingsvermogen van kinderen. Ze zien dat ze door moeten gaan als iets niet goed gaat”, zo sluit Suares zijn verhaal.

2 reacties op “Trots op stichting”

 1. Geachte heer, goedenmiddag
  Bedankt voor uw reaktie, u bent welkom bij ons in Rooi Santu, bijgaand mijn telefoon nummer en e-mailadres.
  Ik hoop zsm een afspraak met u te kunnen maken.
  M.v.g
  Voorzitter Fundashon Adelanto Rooi Santu
  Henry Suares

 2. Dit is een initiatief uit mijn hart. Als voorzitter van een eigen stichting ben ik ook op Curacao bezig om de jeugd iets te bieden voor de toekomst. Ik zal zeker in februari een bezoek brengen aan deze stichting. Ik hoop dat er meerdere pensionado’s zich in willen zetten voor onze jeugd. Het klinkt mij heel bekend in de oren dat er weinig vrijwilligers zijn terwijl er zoveel pensionado’s met veel ervaring rond lopen. Ik denk dat het gegeven vrijwilliger op Curacao te weinig aandacht krijgt daar het nog niet goed op poten is gezet. Door jarenlange ervaring, in het werken met vrijwilligers en vrijwilligers organisaties in Nederland, heb ik de behoefte om mijn steentje bij te dragen op Curacao om dit eens goed op poten te helpen zetten. Ik zie graag reacties tegemoet.