• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Deskundigen van zeven overheden en de toerismebranche komen vandaag en morgen bijeen om de mogelijkheid te verkennen om een nieuwe ‘cruise’ in het zuiden van het Caribische gebied te ontwikkelen. Curaçao is de initiatiefnemer van dit project.

Deskundigen uit de toerismesector, cruises, luchtvaart, vracht en juridische adviseurs komen vandaag aan in het Renaissance Hotel op Curaçao. De cruise zal bestaan uit  acht bestemmingen in zeven landen; Santa Marta (Colombia), Las Piedras (Venezuela), Aruba, Curaçao, Bonaire, Isla de Margarita (Venezuela), Trinidad & Tobago en Grenada.

Pakket
De deskundigen willen samen een aantrekkelijk toerismepakket ontwikkelen. Elk (ei)land zal een aandeel leveren om samen het project tot een succes te maken. De vergadering is vanmorgen gestart met een welkomswoord van Ghatim Kabbara, executive-directeur van CTB. Daarna volgt een speech door de minister van Economische Ontwikkeling Nasser  el Hakim en een speech van premier Gerrit Schotte.

Voorstel
Een belangrijke spreker vandaag zal Sofia Saavedra Bruno van de onderneming Super Sudaca zijn. Het doel van de twee dagen van vergaderen is tot een concept voorstel te komen.  Het streven is dat de minsters van Toerisme van de zeven landen tijdens een bijeenkomst op 1 en 2 september op Curaçao hun handtekening kunnen zetten onder dit finale concept.

5 reacties op “‘Air-cruise hopping’ project in Caribisch Gebied”

 1. @ een Nederlands Paspoort, er zijn in het verleden, ik zou bijna zeggen tientallen pogingen gedaan een veerdienst op te zetten. Ze zijn allemaal weer roemloos ten onder gegaan.

 2. Prima initiatief. Ook vanaf de andere Bovenwindse eilanden is islandhopping heel gewoon. Ik heb nooit goed begrepen waarom je niet over water naar Bonaire , Aruba of Venezuela kunt vanuit Curacao. Dat zou toch leuk zij. Ook zonder vliegreis.

 3. Hier teken ik voor. Op elke stop een eigen keuze over het aantal overnachtingen met een minimum aantal. Een leuk idee, zo kunnen er meer van dit soort air-cruises in de Cariben georganiseerd worden.
  Ik ga dit van nabij volgen en zal hier zeker aan deelnemen.

 4. Leuk idee maar laten ze eerst de criminaliteit aanpakken in deze landen!

 5. Eerlijk gezegd, het lijkt me best leuk om dit ook te doen, als vakantie.
  Wanneer je hier opstapt dan scheelt het een vliegticket en het is een mooie gelegenheid om de regio te verkennen. Ik ga dit in de gaten houden….