• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over drie weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Earth, Wind & Fire.

Deze week een oude rot in het vak: Earth, Wind & Fire viert dit jaar haar 40-jarige bestaan. Dat werd al gevierd met een speciaal optreden en ook de geruchten over een nieuw album nemen toe. Daarnaast staat de band op 2 september op het podium van het WTC.

Doorbraak
Earth, Wind & Fire brak in 1975 door met de hits Shining Star en That’s the Way of the World. De nummers verschijnen als soundtrack op de gelijknamige film van Sig Shore. Het is voor Earth, Wind & Fire de start van een lange carrière, waarin ze als eerste zwarte formatie de hitlijsten aanvoeren.

Hoogtepunt
In de late jaren ’70 kent Earth, Wind & Fire haar hoogtijdagen. Onder leiding van frontman Maurice White brengt de band enkele albums en nog veel meer hits uit. De ballad After The Love Has Gone bereikt de tweede plaats in de Amerikaanse hitlijsten.

North Sea Jazz
In de jaren ’80 en ’90 valt de band door soloprojecten langzaam uit elkaar. Als ook Maurice White zich terugtrekt wordt het rustiger rond de band. Toch treedt de formatie nog regelmatig op, dit jaar al voor het 40e jaar. Op 3 september schittert Earth, Wind & Fire op het Curaçao North Sea Jazz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U5Ir5zsYrSs&feature=related[/youtube]

www.versgeperst.com