• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Garnier Greenteam van de Universiteit van de Nederlande Antillen (UNA)  hebben opnieuw Playa Charomba (voorheen plasticbaai ) in Boca Ascencion van aangespoeld afval ontdaan. Het afval is vooral afkomstig van boten uit Venezuela en omliggende eilanden zoals Bonaire en zelfs Trinidad.

Op wekelijkse basis wordt door Stichting Uniek Curaçao in samenwerking met partner Sentro Speransa in een onderhoudsronde de oevers van de baai schoongemaakt. Echter de hoeveelheid aangespoeld afval bestaande uit autobanden, foambakjes, plastic producten en afvalhout is zo groot dat één onderhoudsronde niet toereikend is.

Allround
Periodiek wordt een massaal ‘allround cleanup’ evenement gehouden waaraan meerdere organisaties deelnemen en waarbij verschillend materiaal gebruikt wordt. Dit keer bestonden de deelnemers uit studenten van de UNA, medewerkers en sympatisanten van Stichting Uniek Curaçao en spontane aanmelders.

Activiteiten
De UNA houdt een jaarlijkse introductieweek waarin (nieuwe) studenten gezamenlijk activiteiten ontplooien. Ascension is dit jaar uitgekozen door de UNA als kampeergebied en behalve de clean-up activiteiten vond ook een GPS training, een natuurspeurtocht en een team-building evenement plaats.

Materiaal
De studenten en medewerkers van Stichting Uniek Curaçao werken in deze nauw samen met de partners Curaçao Pharmacal Company BV en het product Garnier. Het bedrijf financiert materialen als vuilniszakken, T-shirts en food & beverages. Na uren hard werken hadden de baai en oevers een metamorfose ondergaan en zagen ze er weer brandschoon uit. Belangstellenden kunnen zich aanmelden op 462-8989.

2 reacties op “Greenteam ruimt plasticbaai op”

 1. Hartstikke goed!
  Ik stel voor een aparte rubriek op te stellen met POSITIEF NIEUWS OVER CURACAO. Want dat is er heel veel en is nodig om de trots van het eiland te stimuleren! Dit kan prachtig onder die rubriek. Ik ken zoveel mooie bewoners van dit eiland, die zich allemaal ter dege realiseren dat dit eiland uniek is en met liefde moet worden behandeld. Alle leuke, interessante en positieve ontwikkelingen benoemen is het enige wat werkt om er iets van te maken SAMEN op dit heerlijke eiland.
  MITA STIMA KORSOU I SU PUEBLO!

 2. Gezien de bestaande windrichting, waar geen tot zeer weinig verandering in is, zou dit vuil/afval eigenlijk alleen van ons zelf kunnen zijn. Of wij de bovenwindse eilanden bij de schuld moeten betrekken ? Om Bonaire ook in deze “schuld” mee te nemen ? zou kunnen. Om Venezuela en Trinidad schuldig te maken, lijkt mij wat ver gezocht. Als je ziet hoeveel troep wij zelf in de mondi dumpen zou het ook best kunnen zijn dat hier en daar het nodige op de noordkant wordt gedumpt.