• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zijn lievelingseten is een groentensmoothie, in zijn huiskamer vind je het album van de Foo Fighters en als kind wilde hij topatleet worden. Michael Maidwell heeft een lange weg bewandeld vanaf het moment dat hij in 2001 Orange Grove oprichtte. Vanavond treden ze op bij Zanzibar.

“Als kind stelde ik me altijd voor dat ik een winnende touchdown maakte, een driepunter scoorde of het winnende doelpunt. Helaas werd snel duidelijk dat de sport waar ik het best in was, basketbal, niet echt voor me was weggelegd. De waarheid drong tot me door toen op een basketbalkamp in Amerika alle spelers over me heen bogen. In plaats van me suf te trainen zoals Jordan, besloot ik op zoek te gaan naar iets anders. Een vriend van mij speelde gitaar in een band en ik zong toch elke dag in de douche dus waarom geen band oprichten?”

Veranderingen
Orange Grove is sinds de oprichting al meerdere keren van formatie en muziekstijl veranderd. Volgens Maidwell gaan ze gewoon met de ‘flow’ mee. “Het is niet gemakkelijk om alle tours en shows met dezelfde groep te doen. Niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde kansen die zich voordoen. Ik zou graag altijd met hetzelfde team spelen, maar dat is niet de realiteit. We will be ready to go with the flow.” Wat betreft de muziek staan de bandleden voor alles open. “We proberen geen regels te stellen voor de muziek die we maken. Het gaat erom wat we samen als groep voelen, alles kan.”

Divers publiek
Orange Grove is de laatste tijd flink aan het touren geweest. In Europa deden zij onder andere Nederland en Tsjechië aan en de laatste weken vlogen ze door de Caribbean. Toch blijft een optreden op Curaçao speciaal. “De vibe tijdens de shows is altijd goed, waar we ook spelen. Het leuke aan Curaçao is dat het publiek heel divers is. Iedereen houdt van alle muziekstijlen. We kunnen hardrock spelen, maar ook rootsy reggae, iedereen gaat gewoon los.”

Muziek en liefde
“Het is moeilijk om de passie voor muziek te vergelijken met passie voor andere dingen zoals familie en een vrouw. Je kunt die dingen niet met elkaar vergelijken: ik adem muziek en dat zal ik altijd blijven doen. Ik sta wel altijd open om nieuwe ervaringen en positieve dingen te delen met mijn familie en vrienden en voor het bedrijven van liefde met mijn toekomstige vrouw.”

Heel gelukkig
De muziek van Orange Grove wordt op verschillende manieren beschreven: van Rock tot Reggae tot Pop. Zelf is Maidwell een groot reggaefan. “In mijn CD-speler vind je heel veel reggae van ‘back in the days’, maar ook Hip Hop en Rock. De laatste tijd draai ik het nieuwste album van de Foo Fighters heel veel.” De muziek van Orange Grove beschrijft de zanger zelf als ‘emotional relief via way of sound’. Over tien jaar hoopt de zanger nog steeds nieuwe nummers uit te brengen met Orange Grove en tegelijkertijd de wereld rond te touren. “We kunnen nu aardig rondkomen van onze muziek dus ik denk dat we op dat gebied best heel gelukkig zullen worden.”

Vanavond
Vanavond treedt de band op bij Zanzibar. De avond begint om 18.30 uur met de band Loading waarna Orange Grove het overneemt. Dat het dak er ook tijdens dit optreden afgaat, spreekt voor zich. Maar wat kunnen we verwachten? “A nice view of the stars above“, aldus een enthousiaste Maidwell. Entree is vanavond gratis.

www.versgeperst.com