• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over vier weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Juan Luis Guerra.

Hij werd geboren op Santo Domingo in juni 1957 en stond al snel bekend als de gangmaker. Zijn middelbare schooltijd bracht hij door als ‘El niño de las veladas’ dat het jongetje van de feestjes betekent, maar toch sloeg hij na de middelbare een serieuzere weg in. De muzikant begon een studie Filosofie en Literatuur aan de Universidad Autónoma de Santo Domingo.

Berklee
Lang kon het talent niet zonder zijn grote liefde muziek. Na zijn tijd aan de universiteit van Santo Domingo, vervolgde de muzikant een Gitaar en Muziektheorie aan El Conservatorio Nacional de Música de Santo Domingo. Hij besloot uiteindelijk toch de overstap te maken naar Amerika en studeerde in 1982 af in Jazz Compositie aan het Berklee College of Music.

Awards
Guerra’s muziek en teksten zij gevarieerd en spreken tot de fantasie. De componist, zanger en gitarist wisselt romantisch bachata’s af met grappige merengues en religieuze salsaliederen. In 2007 trok hij wereldwijd de aandacht met het nummer La Llave de Mi Corazón en hierna ging het stijl bergopwaarts. De single leverde hem een reguliere en zes Latin Grammy Awards op en maakt van Guerra recordhouder van de meest ontvangen awards tijdens één Latin Grammy uitreiking.

NSJ
Twee jaar geleden zorgde de Zuid-Amerikaanse zanger al voor een overweldigend optreden op ons eiland en ook dit jaar verwachten we niet minder. Juan Luis Guerra zal zaterdag 3 september op het podium van het WTC staan.

 

www.versgeperst.com