• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse schrijfster Mariska Hammerstein raakte zo in de ban van onze Tula dat zij in de pen klom. De auteur schreef een 120 pagina’s tellend boek gericht op kinderen tussen 10 en 12 jaar dat in de reeks Historische helden van Niño kinderboeken verschijnt.

Niño Kinderboeken worden uitgegeven in Nederland door Uitgeverij SWP. De boeken zijn bedoeld voor scholen of andere jeugdinstellingen en hebben altijd een speciaal thema. Vrijheidsstrijder Tula valt onder het thema Historische helden en wordt ook beschreven als een ware held. ‘Ruim een maand duurde de strijd, die van Tula een martelaar, maar vooral ook een held maakte. Een held, die misschien wel vergeleken mag worden met iemand als Nelson Mandela’.

De auteur
De teks van het boek Tula’s vrijheidsstrijd is geschreven door Mariska Hammerstein. Zij werd geboren in Rotterdam en volgde in Utrecht de studie Journalistiek. Vanaf 1987 is ze in de kinderboeken gedoken en begonnen met het schrijven van kinderverhalen. In het boek wordt, behalve een beschrijving van Tula’s strijd, ook aandacht besteedt aan Curaçao en de plekken waar het verhaal zich afspeelt. Het boek is kleurrijk geïllustreerd door Ruud Bruijn. Tula’s vrijheidsstrijd, de slavenopstand op Curaçao van 1795, verschijnt half augustus.

6 reacties op “Tula gaat de boeken in”

 1. Verschijnt het boek ook in Papiamentu? Zou een mooi eerbetoon zijn aan Tula. Leuke taak voor Wiels om zich voor dat papiamentu-karretje te spannen. Met zijn relaties moet het een fluitje van een cent zijn om dat te realiseren. Ik stel voor om als tweede in de reeks een boek over Peter Stuyvesant te maken, ook tweetalig.

 2. ach, arme Wiels, waar moet hij nou met al zijn frustraties naar toe…..

 3. @R.Rumay, ze moet het niet, zij doet het tenminste

 4. volgens mij is Tula de enige legende van Curacao…

 5. Nu gaat Wiels echt door draaien hahahah

 6. Hmm apart dat een makamba dat moet doen. Ik zou denken dat de mensen van de PS wel al 1000 boeken hadden gemaakt van hun held!