• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De grijze wolken boven de Nederlandse havenstad Rotterdam beloofde vanmorgen niet veel goeds. Kou en nattigheid schoven uiteindelijk  opzij en toen om één uur de straatparade van start ging, werden deelnemers toch een beetje in het zonnetje gezet.

Een optocht van 2,5 kilometer met wiegende heupen, kleurrijke kleding en opzwepende muziek paradeerde vanmiddag door de binnenstad van Rotterdam. Vanaf de ochtenduren stroomde de havenstad massaal vol met carnavalvierders die een blik wilde opvangen op de 2000 mensen tellende parade.

Minder bezoekers
De regenachtige ochtend gooide wel wat roet in het eten. Het geschatte aantal van 900.000 bezoekers, dit was het aantal toeschouwers dat vorig jaar het carnaval bezocht, is waarschijnlijk niet gehaald. Volgens Rijnmond.nl waren er aanzienlijk minder toeschouwers dan voorgaande jaren en was dit vooral te wijten aan het weer.

Record
Er werd vanmiddag ook een poging gedaan het wereldrecord salsadansen te verbreken. Na de optocht verzamelden er een paar honderd salsaparen op het Schouwburgplein in het centrum van de stad om een gooi te doen naar het record. Of er een nieuw record is gezet, is nog niet bekend.

Arrestaties
Behalve pracht en praal, moest de Rotterdamse politie ook uitrukken. Om 16.00 uur plaatselijk tijd waren er twee arrestaties verricht: één van de bezoekers bleek een broodmes bij zich te hebben. De optocht voerde vanmiddag over de  Coolsingel, het Weena, de Nieuwe Binnenweg en het Museumpark terug naar de Boompjeskade aan de voet van de Erasmusbrug.

2 reacties op “Toch nog zon op zomercarnaval”

  1. Er is ieder jaar zon op zomercarnaval. Toch zijn er elk jaar weer mensen die twijfelen wanneer ze ‘sochtends vroeg wolekn zien.

  2. Ja hoor het record is verbroken! En goed ook, want er stonden 576 paren te salsadansen en het vorige record lag op 450!