• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is een eerbetoon aan het gelijknamige album van gitaarvirtuoos Frank Zappa, die urenlang kon gieren op zijn gitaar. Zaterdag gaat precies hetzelfde gebeuren: Miles Jazz Café verandert in een orgie van gitaren tijdens het evenement Shut Up and Play Your Guitar.

Drie topgitaristen uit Bonaire en Curaçao zullen de avond verzorgen. Benji Schaub (jazz), Brian Tambling (blues) en Willem Blankenburgh (rock) zullen ieder een virtuoze soloset spelen, om vervolgens samen een verschroeiende climax neer te zetten.

Jazzfenomeen
De avond wordt geopend door Benji Schaub, het jazzfenomeen uit Bonaire. Hij startte zijn carrière als gitarist bij verschillende Duitse rockbands, maar zaterdag zijn de gitaarsounds gericht op de funky-jazz.

Ierse blues
Brian Tambling maakte in zijn carrière furore als frontman van de Rory Gallagher tribute band StageStruck, waarmee hij over de wereld toerde. De geboren Ier is verder bekend van de Nederlandse Brian Tambling Band en het Curaçaose Blues Ja Fu en Ginger. Zaterdag speelt hij onversneden, rauwe blues.

Snelle rock
De avond wordt afgesloten met de snelle rock van Willem Blankenburgh, bekend van groepen als Diverse Sauzen (Chillen op de Antillen), Los Presidentes, The Owners, het Arubaanse JEMM en als vaste begeleider van onder meer Junior Tecla. De muziekavond begint zaterdag om 20:00 uur en duurt tot middernacht. Iedereen is welkom bij het Jazz Café in Pietermaai, waar de toegang gratis is.

1 reactie op “Gitaarsolo’s in naam van Zappa”

  1. laat wiels ook meedoen die kan ook een aardig partijtje gieren en er komt veel volk op af