• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

grootste stuk op veilingCURAÇAO – De benefiet kunstveiling om geld binnen te halen voor Haïti belooft een groot succes te worden. “De deelnemende kunstenaars geven hun mooiste en beste werken weg voor de veiling”, aldus Lusette Verboom van Gallery Alma Blou.

De kunstveiling is een initiatief van Philippe Zanolino. Hij organiseert samen met de Curaçaose kunstgaleries en met het Rode Kruis een kunstveiling voor de wederopbouw van Haïti. Verschillende kunstenaars geven één of meerdere kunstwerken weg zodat deze geveild kunnen worden. Het gaat hier om verschillende soorten kunst, zoals foto’s, sculpturen en schilderijen.

Speciale kunstwerken
De kunstinzameling loopt als een trein. Deze middag heeft Verboom al ruim tachtig werken binnen. Dit is al een ton aan donaties. Het streven is uiteindelijk vijf ton binnen te halen. Wat Verboom vooral erg bijzonder vindt, is dat de kunstenaars niet zomaar iets weggeven, maar echt hun beste werken. “Het maakt mij erg blij dat zij zich zo goed inzetten. De kunstwerken die zij weggeven betekenen echt wat voor hen. Het zijn kunstwerken waar ze aan zijn gehecht, die ze nooit hebben geëxposeerd omdat ze zo speciaal zijn”, vertelt Verboom trots. “Daarbij hebben de kunstwerken een artistieke binding met Haïti. Het is vooral Caribische kunst.”

Sponsors
De logistieke organisatie rondom het project wordt verzorgd door Boy Bakmeijer. Hij zorgt voor sponsors die bijvoorbeeld de catering, fotografie en meubels regelen voor de veiling. De kunstveiling is donderdag 4 februari van 19.00 tot 22.00  uur in Gallery Alma Blou. Vanaf 18.30 uur speelt er speciaal voor de gasten een band uit Haïti. Dus bekijk de mooie kunstwerken en ‘Help Haïti, koop kunst!’

www.versgeperst.com