• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uiteenlopende Curaçaoënaars met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig laten we de levensstijl van een bewoner op het eiland zien. Ditmaal bezoeken we Toin van de Mosselaar. Hij heeft met zijn gezin Kokomo Beach opgezet.

Jaren geleden begon de familie Van de Mosselaar aan de make-over van de Vaersenbaai. Drie weken geleden was het eindelijk zo ver: Kokomo Beach opende de deuren. Vanaf de eerste dag was het strand een begrip en vooral de zondagen zijn nu al razend populair. “Mijn vrouw en ik wisten zelf nooit wat we wilden doen op zondag dus we hebben dit gat opgevuld”, laat vader van de familie, Toin weten.

Live bands
“We willen ook op vrijdag iets gaan doen”, vult zoon Perry zijn vader aan. “Maar wat, daar denken we nog even over na.” Elke zondag zijn vanaf ’s middags verschillende live bands bij de strandclub en worden er twee happy hours gehouden. Door de week is het strand ook open voor lunch of een relaxed stranddagje. De entree voor Kokomo Beach is gratis.

2008
De familie Van de Mosselaar kwam in 2008 naar Curaçao. Toin van de Mosselaar noemt in de onderstaande video het jaar 1988, maar dit is een vergissing. De naam Kokomo Beach komt van het gelijknamige nummer van de Beach Boys.

10 reacties op “Vers@Kokomo Beach”

 1. Peter, jij behoort tot de grote groep Nederlanders die o zo bang zijn voor kritiek op Curacaoenaars, want dan worden zij misschien voor kolonialen uitgemaakt. Dus sturen zij bedankbrieven naar de lokale krant als ze eens normaal geholpen zijn in het ziekenhuis.

  Maar ga eens kijken wat er van het eveneens wat afgelegen Sunset Waters is overgebleven, het is namelijk geheel gesloopt door de lokale bevolking die wel geld (nou ja, van de bank dan) heeft voor de nieuwste SUV en Blackberry maar voor het afbouwen van hun huis niet schromen andermans eigendom te vernielen.

 2. Positief stukje over leuk project. Jammer dat bij dergelijke rapprotages PPVers zoals Paul Beelen en Henk Westenbroek het niet kunnen laten hun kortzichtigheid te spuien. Vergalt toch weer zo’n artikel.
  Mijn tip zou aan beiden zijn. Mocht je mensen willen die te traag zijn, niet goed kunnen tellen of het verschil tussen mijn en dein niet weten kan je toch beter gewoon in Nederland blijven?? Heb je nrgens last van en het is stukken goedkoper ook!
  Heb je allen kans te maken te krijgen met Poolse bediening…….

 3. Knap stukje werk verricht daar, mijn complimenten. Hopelijk weet de Yu Korsow het ook te waarderen, want de wat afgelegen lokatie lijkt me aantrekkelijk voor hen die het verschil tussen mijn en dijn niet zo nauw nemen.

 4. Beste Toin & Dian,
  Toen jullie mij vertelde over het Kokomo avontuur had ik al een glimlach op mijn gezicht wetende dat jullie nooit iets half beginnen. In het oude Cardoenpand te Roosendaal stonden de voorbereidingen, dus ik had er al een voorproefje van in Nederland. Top prestatie van onze eigen (Jan des Bouvrie) Hans die jullie droom wensen heeft weten te realiseren en verwezelijken met zoals jullie zeggen: Een nieuwe hotspot met een casual uitstraling. Helemaal super…. Een duidelijke zaak……
  Veel plezier en de groetjes van de knapsteman uit Oudenbosch…Peter

 5. Petje af voor de familie die van het strand weer een attractie gemaakt heeft met een gezellige horecagelegenheid ernaast. Met bediening door macambas, en dat gaat toch eens stuk sneller dan met lokalen terwijl je ook je wisselgeld niet hoeft na te tellen.

 6. Beste Toine en Dian,
  Vanuit het ” koude” Nederland volgen we jullie met meer dan gemiddelde belangstelling.
  Wat hebben jullie ,samen met jullie jongens ,een fantastisch resultaat neergezet met Kokomo-beach.De aanhouders winnen altijd.
  Gefeliciteerd met de realisatie van jullie lang gekoesterde wens.

  Hartelijke groeten en dikke kus

  Joop en Irene Iriks

 7. Hallo familie, mijn hartelijke dank voor de enorme opknapbeurt van Vaersenbaai.
  Fijn dat er weer wat te beleven is op Vaersenbaai. En nu hopen dat de gemeenschap een handje mee wilt helpen om het zo te houden.Ik ben wel enorm blij. Dank jullie wel!!!!!

 8. Beste familie Mosselaar,
  Dank jullie wel voor het terugbrengen van een stukje herinnering aan ons Vaersenbaai en dat we nu weer kunnen genieten op “Kokomo Beach”.
  Als dochter van een politieman was dit de baai waar wij altijd naar toe gingen.
  Vaak gelogeerd in de weekendhuisjes (3). Geweldig jullie introductie. Bij het horen van het kabbelen van het water komen de fijne herinneringen een voor een naar boven . Zelfs de grote boom staat er nog!! Hier heb ik mijn man ook leren kennen. !
  Heel veel succes!!! En tot ziens.

 9. Wat leuk dat jullie het een beetje in oude stijl gelaten hebben. Als kind kwam ik hier altijd zwemmen. De trap, het vlot (!) en het weekendhuisje, heel erg leuk!
  Heel veel succes ermee

 10. hallo,ik had en tijd geleeden u over en miljeo verfuiling , baaya beach wat bericht , sorry dat me nederlands slecht is. jammer ook dat ik niet eens en bericht via e-mail terug heb gehad van u dus …. dat is dan ook ,,curacao waar toch alles niet veel uitmaakt in het duits

  mir doch egal ,ja dat kann ik ook en , is maar goed zou dat ik met dit ijland dann ook helemal klar ben opeflakeg, kapitaalistisch en fuil van polar flessen die langs de weg leggen
  goed voorbeelt hoe het voor de tuekommst daar uitziet