• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De interesse van de Nederlandse vakantieganger voor Curaçao steeg in 2011 met maar liefst 20 procent, zo blijkt uit cijfers van de beoordelingssite Zoover. Door deze stijging is Curaçao het populairste eiland in het Caribische Gebied.

Ook de andere eilanden verwelkomde meer Nederlandse toeristen. Bonaire zag een stijging van 45 procent en Sint Maarten van 15 procent. Aruba scoorde lager met 2,5 procent.  Het gebied is populair onder Nederlandse toeristen door de duik-, snorkel-, wandel en fietsmogelijkheden. Daarnaast staat Willemstad met haar historische gebouwen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

10 reacties op “‘Curaçao het populairste eiland in de Caribbean’”

 1. Curacao is het eiland met de meeste cultuur van allemaal.

  Jammer dat criminaliteit, de politiek en de isla het eiland verzieken.

  Het had allemaal zo mooi kunnen zijn…

 2. @Jeroen, op 27-07-2011 om 10:01

  Cultuur is niet aanwezig op Curaçao? Niet zo dom lullen Jeroen, je verraad jezelf nu als de typische makamba met een ‘wat de boer niet kent’ mentaliteit, die bij Curaçaoënaars (en andere Nederlanders) aversie opwekt.
  Je hebt helemaal gelijk wat betreft de politiek en dat de mentaliteit van vele Curaçaoënaars op bepaalde gebieden verbeterd zou moeten worden, maar je opmerking over een afwezigheid van cultuur is te lachwekkend om nog verder op in te gaan. Doe je oogkleppen af en kijk eens wat verder dan je neus lang is.
  Ik ben zelf na 17 jaar in Nederland te hebben gewoond trouwens ook niet zo kapot van mentaliteit en cultuur van de gemiddelde Nederlander.

 3. Curacaose cultuur? Je bedoelt als een chollar leven?
  Wees blij dat Nederland en toeristen hier voor een klein beetje beschaving zorgen. Anders was eht inderdaad al lang een tweede Haïti. En Curacao heeft dan geen zware aardbeving en cholera nodig om het eiland compleet om zeep te helpen, Curacao heeft genoeg aan domme types als Helmin Wiels.

  Cultuur is niet aanwezig op Curacao. Maar ja, zelfstandig denken, zelfreflectie, een goede arbeidsethos, schoon milieu, sociale voorzieningen, behoorlijk bestuur en een goede criminaliteitsbestrijding ook niet. Dat is de Curacaose cultuur!

  Zonder Nederland en de toeristen zou dit eiland allang compleet kapot zijn. De mensen die steevast klagen over Nederland en toeristen zijn vaak de mensen die zo dom zijn dat ze PS stemmen, zelf te beroerd zijn om te werken en niet vooruit willen komen in het leven.

 4. @ You and me:

  Veel succes met je cultuur!!! Als al die toeristen wegblijven slaap je binnenkort onder een kartonnen doos. Kennelijk heb je verrekte weinig verstand van economie. Zij zijn de enigen die de econimie van Curacao nog een beetje in stand houden en er voor zorgen dat we nog net geen 2e Haiti zijn. Maar met dit soort opmerkingen zal dat niet zo lang meer duren.

 5. Als al deze populariteit eens zou afnemen, dan zou het eiland weer een stuk rustiger zijn!!! Want al die westerse en amerikaanse invloeden zijn NIET goed voor de curacaose cultuur!!! Ik mis Korsow van vroeger(40 jaar geleden) ….

 6. M Hernandez dat gebeurd ook elke dag in Nederland, Vandag nog in Almere, Amsterdam e.o, Aruba ben je Joran al vergeten? , Bonaire, Venezuela ,Colombia, Dominicaanse Rep,

 7. Populair. Nog wel en alleen bij Nederlanders. Van Amerikaanse toeristen die hier een huis bouwden en nu na drie maanden voor 9 maanden van het eiland zijn verbannen, las ik aanmerkelijk minder enthousiaste berichten over de Curacao’se immigratiecultuur.

 8. Tot je een staaf ijzer in je nek krijgt en je portemonnaie gerold wordt. Dan is het afgelopen met de populariteit.

 9. Nou, dat is met deze regering, deze criminaliteit en als voorstad van Venezuela binnenkort wel afgelopen.

 10. Daarnaast staat Willemstad met haar historische gebouwen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Las gisteren het verslag van Wiels waarin hij ons verteld dat hij niet zal rusten voor dat iedere verwijzing, naar de koloniale tijd, van het eiland verwijderd zal zijn. Dus UNESCO bereid je alvast maar voor om ons van die werelderfgoedlijst te verwijderen.