• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is vandaag Wereld Mangroven Dag. Een dag waarop natuurbeweging Amigu di Tera het nut van de mangroven wil benadrukken. “Op Curaçao hangt het overleven van de koraalriffen met de prachtige koraalvissen af van het voortbestaan van de mangroven.”

“Dit is bij de overheid bekend maar er wordt niets gedaan om het gezamenlijke overleven van deze bijzondere natuurelementen veilig te stellen”, aldus Amigu di Tera. “Er worden steeds weer gigantische toeristische ontwikkelingen in het kustgebied aangekondigd.”

Urgentie
Volgens de natuurbeweging worden de mangroven bij Piscaderabaai, het Rifgebied, Spaanse water, St. Jorisbaai en Zeelandia belaagd. “Ook de neergang van het koraal en het koraalvisbestand kondigt zich al aan. Deze zaak moet door de burgers steeds worden aangekaart zodat de overheid de urgentie van de wettelijke bescherming van de mangroven eindelijk ter hand neemt.”

2 reacties op “Zorgen op Wereld Mangroven Dag”

  1. dankzij good old shell.

  2. Had onze Gerritje het niet over 1 1/2 meter slik die op de bodem van het Schottegat ligt ? Nou is dat niet nieuw en voeg eraan toe dat hij vergeet dat ten oosten van de weg naar Emmastad waar de koelwaterbasins van de raffinarderij liggen/lagen ook het nodige “onfrisse” ligt en in dit gebied wil men woonhuizen gaan bouwen en ik denk dan aan die hele woonwijk in Lekkerkerk Nederland, die gesloopt moest worden vanwege grondvervuiling . kosten 200 miljoen gulden (1982).