• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De picknickplaats in het open gedeelte van het bos in natuurpark Sorsaka is flink opgeknapt. Kinderen van het vakantieplan van kinderopvang de Kikker hebben samen met medewerkers van stichting Uniek Curaçao hard gewerkt aan het herstellen van de picknickplaats.

Stichting Uniek Curaçao heeft een deel van het gebied Sorsaka en Den Dunki in beheer gekregen via het Curaçao Tourism Board (CTB), nadat het in de afgelopen zware regentijd onder water was gelopen. Grote delen van het bos waren hierdoor ontoegankelijk.

Hard werken
De kinderen hebben nu hard gewerkt aan het opknappen van het gebied. In samenwerking met medewerkers van de stichting en met betrokken personeelsleden van ENNIA hebben ze de picknickplaats ontdaan van afval en dode takken. Daarnaast hebben ze de wildgroei gesnoeid en een picknicktafel geplaatst.

Geschikt
Het park is nu veel beter geschikt voor gezinsrecreatie en vakantieplannen. Met geel geverfde rotsstenen zijn de wandelpaden duidelijk gemarkeerd, terwijl compost-bekisting en aangebrachte schommels het park nog gebruiksvriendelijker maken. Tot slot is een van de vele aanwezige historische waterputten in het gebied voor bezichtiging met een omheining veiliger gemaakt.

Toeristen
Dankzij het goede werk van de kinderen zal Parke Sorsaka snel geschikt zijn voor het bezoek van  toeristen. Die kunnen zodra de informatievoorziening en de wegbewijzering met de uitbreiding van routes naar Jan Thiel gereed zijn , gebruik maken van het park. Alle genoemde locaties zijn daarbij gratis te bezoeken, maar de beheerder verwacht wel dat de bezoeker actief meewerkt  de vervuiling tegen te gaan.

www.versgeperst.com