• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er valt de komende week veel te leren bij theaters Luna Blou en La Tentashon. Behalve boeiende voorstellingen en Nederlandstalige films vliegen de deuren van Luna Blou zaterdag voor iedereen open en zijn er de hele week workshops.

Het theaterstuk Wanted gaat over een klein stadje waar steeds merkwaardigere dingen gebeuren. Er worden heilige boeken uit de huizen gestolen zoals de Bijbel, de Koran en de Tenach. ‘s Nachts verdwijnen er standbeelden die overdag worden vervangen door beelden van Mickey Mouse, vlaggen worden ondersteboven gehangen en fonteinen kleuren spontaan oranje. De politie verdenkt een groep jongeren van de wandaden, maar deze jongeren zijn weggelopen van huis. Het Papiamentstalige theaterstuk wordt opgevoerd door Pispèin en is geregisseerd door Albert Schoobaar. De voorstelling wordt zaterdag om 20.00 en zondag om 19.00 uur uitgevoerd bij La Tentashon.

Workshops CLAUS!
Na de succesvolle voorstelling CLAUS! in Koninklijk Theater Carré met Thom Hoffman als prins Claus komt de muzikale reading naar Curaçao. Vanaf vrijdag 22 juli zal de Nederlandse cast en crew, aangevuld met lokale talenten, drie voorstellingen geven over het leven van de markante prins. De cast en musici bestaan onder anderen uit Kenneth Herdigein, Denise Jannah, Gerda Havertong, Maartje van Weegen, Izaline Calister, Giovanca, Bert Koenders, Paulette Smit (rol van Máxima), Bo Bojoh, en Thom Hoffman (rol van Claus). Deze keer spelen ook Eugene Maduro én Omayra Leeflang mee. Omdat niet iedereen van de cast mee kan komen naar Curaçao zijn er acteurs, dansers en zangers nodig. Lijkt het jou nou leuk om kans te maken op een rol in dit theaterstuk of gewoon leuk om een workshops te volgen, schrijf je dan in voor één van de workshops.

Spelworkshop door John Leerdan en Paulette Smit
Auditie/workshop vrijdag 8 juli van 17.00 – 19.00 uur
Repetities zaterdag 9 juli van 08.00 – 19.00 uur
Locatie: Teatro Luna Blou

Zangworkshop door Denise Jannah
Auditie/workshop vrijdag 8 juli van 15.00 – 19.00 uur
Repetities zondag 10 juli & donderdag 21 juli van 13.00 – 18.00 uur
Benefietconcert: 26 juli
Locatie: Teatro Luna Blou

Dansworkshop door Ayaovi Kokousse en Faizah Grootens
Auditie/workshop vrijdag 8 juli van 19.00 – 22.00 uur
Repetities  zaterdag 9 juli van 08.00 – 13.00 uur
Locatie: Teatro Luna Blou

Open dag Teatro Luna Blou
Wil jij weten hoe het eraan toe gaat achter de theaterschermen? Zaterdag openen Luna Blou en La Tentashon hun deuren voor iedereen vanaf acht jaar. Je kunt kennismaken met dans, muziek en theater door het volgen van verschillende workshops. Mocht je er na de creatieve dag nog niet genoeg van hebben, dan kun je je inschrijven voor de oriëntatiecursus Summerschool en de HipHop Summercourse. De deuren van de theaters vliegen om 13.00 uur open en sluiten weer om 18.00 uur. Toegang is gratis.

Hiphop workshop Gerald Chirino
Tijdens deze vijf dagen durende workshop laat Gerald Chirino je kennismaken met dans en muziek. Als je mental coach leert hij je alle fijne kneepjes van het Hiphoppen. De Papiamentstalige workshop vindt plaats van zaterdag 10 tot en met woensdag 14 juli van 16.00 tot 18.00 uur bij La Tentashon. Kosten zijn 105 gulden voor vijf workshops en een uitvoering.

CLOSE-UP
CLOSE-UP is een voorstelling waarin beweging, muziek en tekst een theatraal geheel vormen. De jongeren van La Tentashon hebben onder begeleiding van twee ervaren theatermakers zelf het materiaal voor de voorstelling ontwikkeld en een verhaal gemaakt. Een verhaal over ver weg zijn en dichtbij willen komen. Over dingen die je met het blote oog niet kunt zien. Over details. Maar ook over zo dichtbij zijn dat je niet meer goed ziet waar je naar kijkt. De Papiamentstalige voorstelling is maandag om 19.30 uu te zien bij La Tentashon. Kaartjes kosten 10 gulden.

Monoloog – Amor, Aseptashon, Respet
Shyama Daryanani nam samen met Norman de Palm en Segni Bernardina het initiatief om een workshop Monologen te organiseren voor jongeren van de vooropleiding La Tentashon Performing Arts Academy. De jongeren hebben gedurende acht weken gewerkt aan het presenteren van korte monologen. Vijf van de jongeren die hebben meegedaan zullen het uiteindelijke resultaat van weken intensieve training laten zien. De monologen voordracht heet ‘Amor, Aseptashon, Respet’ en het bindende thema is relaties. De voordracht vindt woensdag om 19.30 uur plaats in zowel Papiaments als Nederlands bij La Tentashon. Entree is 10 gulden.

FILM: De hel van ‘63
Nederlands taferelen overheersen de zondag bij Luna Blou. Zowel de Nederlandse film De hel van ’63 als Terug naar de kust wordt afgespeeld in het theater. In De hel van ’63 wordt de Elfstedentocht in 1963, de koudste winter ooit in Nederland, als arena gebruikt. De levensgevaarlijke tocht wordt onder druk van de media uitgevoerd en slechts enkelen volbrengen de tocht. Een verhaal over helden, kou en de machtsstrijd in het Elfstedencomité en haar verhouding met de media. De hel van ’63 is zondag om 14.00 uur te zien bij Luna Blou. De film is Engels ondertiteld. Kaartjes zijn 13.50 gulden.

FILM: Terug naar de kust
De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Tijdens het winterse verblijf in de villa aan zee, wordt Maria geconfronteerd met traumatische jeugdherinneringen. Door haar herinneringen en gedrag begint haar omgeving steeds meer aan haar geestelijk gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager steeds dichterbij. Deze Nederlandstalige film wordt zondag om 19.00 uur afgespeeld en is Engels ondertiteld. Kaartjes kosten 13.50 uur.

www.versgeperst.com