• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over negen weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Poncho Sanchez.

Poncho Sanchez speelt samen met zijn Latin Jazz Band op het Curaçao North Sea Jazz Festival en introduceert Terence Blanchard als speciale gast. De in 1951 geboren Poncho Sanchez is een muzikaal multitalent. Sanchez is gedreven in het bespelen van de conga maar ook qua zang overtreft hij vele anderen.

Invloedrijk
Sanchez bracht in 1982 zijn eerste album uit. Sindsdien geeft hij leiding aan één van de meest populaire en invloedrijke latin jazz bands ter wereld. De muziek van Sanchez is een combinatie van salsa, latin jazz en jazz en vertelt het verhaal van zijn jeugd en zijn leven op een creatieve en eigenwijze manier.

Blanchard
Met meer dan negenentwintig albums op zijn naam en vijf keer een Grammy Award te hebben gewonnnen, heeft Terence Blanchard zich gevestigd als een van de meest invloedrijke jazzmusici. Blanchard staat bekend om zijn eigenaardige en unieke stijl die hem één van de grootste trompetspelers van deze tijd maakt. Blanchard groeide op in New Orleans waar hij de knepen van het vak leerde. Vanaf zijn achtste verruilde hij met succes de piano in voor de trompet waardoor hij de contouren gevormd heeft van de moderne jazz van vandaag.

Duo
Poncho Sanchez laat, samen met zijn Latin Jazz Band en speciale gast Terence Blanchard, het publiek genieten van toonaangevende jazzmuziek. Vrijdagavond 2 september kan de jazzfanaat Sanchez en Blanchard tussen 23.00 en 00.15 aanschouwen.

www.versgeperst.com